Altın Seri İdari Yargılama Hukuku Hocasından Ders Notları Prof. Dr. Ahmet Nohutçu  - Kitap
Altın Seri

İdari Yargılama Hukuku

Hocasından Ders Notları

4. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
24x15
Sayfa:
308
Barkod:
9786257483193
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
180,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İdari yargılama hukukunu en güncel haliyle rahat, kolay, pratik ve keyifli bir biçim ve içerikte öğrenmek, kavramak isteyenler için başta hâkimlik, KPSS ve kurum sınavına çalışan adaylar için hazırlanan İdari Yargı Hocasından Notlar Kitabının 4. Baskısı, üçüncü baskısından sonra özellikle torba kanunlar, Yargı Paketleri ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleriyle değişen mevzuat yenilikleri çerçevesinde ve ikinci baskıdan sonra yapılan sınavlarda sorulan soruların uyarlanarak eklenmesi suretiyle güncellenerek hazırlanmış.
Bu bağlamda en güncel olarak kamuoyunda 4. Yargı Paketi olarak adlandırılan 14 Temmuz 2021 Tarih ve 7331 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 30 Haziran 2021 Tarih ve 7329 Sayılı Askeri Ceza Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile ; İYUK'un 10., 11., 13. 20. ve 24. Maddelerinde idarenin zımni red süresinin 60 günden "30 güne", kesin olmayan cevapta bekleme süresinin 6 aydan "4 aya" indirilmesi, "idari yargı kararlarının verildiği tarihten itibaren 30 günde yazılıp imzalanması" ile "askeri hizmetlere ilişkin idari işlem ve eylemlerden doğan uyuşmazlıklara ilişkin hükümler" gibi idari yargı yenilikleri bağlamında getirdiği pek çok önemli yeniliklere varıncaya kadar idare hukukunu ilgilendiren mevzuat değişiklikleri çerçevesinde güncellenerek ve baştan sona yeniden gözden geçirilerek hazırlanmış.
Ayrıca üçüncü baskıda yer alan sorulara, en son 20-21 Kasım 2020 Tarihinde Yapılan Adli-İdari Hâkimlik ve Savcılık Sınavı. Temmuz 2020 KPSS soruları dâhil geçmiş yıllarda yapılan sınavlarda sorulan güncellenmiş ve uyarlanmış yeni soruların eklenmesi suretiyle toplam 221 soru ve cevap seçeneğine ulaşılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Esaslar Ve Hükümler
.
İdari Yargı Kuruluşları Ve Mensupları
.
İdari Yargı Düzeninin Görev Alanı
.
İptal Davası
.
Tam Yargı Davası
.
İdari Yargıda Görev Ve Yetki
.
İdari Yargılama Usulü Hukuku
.
İdari Davaların Açılma Biçimi
.
İdari Yargıda Süreler
.
Davaların İncelenmesi, Yürütülmesi
.
İdari Yargıda HMK'nın Uygulanacağı Haller
.
Kanun Yolları