Çalışma Yaşamında Özel Gruplar Doç. Dr. Salih Dursun, Prof. Dr. Serpil Aytaç  - Kitap

Çalışma Yaşamında Özel Gruplar

2. Baskı, 
Şubat 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x21
Sayfa:
410
Barkod:
9786053278269
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
220,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Dezavantajlı gruplar olarak da adlandırılan ve çalışma yaşa-mında özel olarak korunması gereken gruplar arasında çalışan kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar, özürlüler, göçmenler/azınlıklar, eski hükümlüler vb. gruplar yer almaktadır. Bu grupların dezavantajları, fiziksel engelleri, işgücü piyasasının talep ettiği bilgi ve becerilerden yoksun olmaları ya da toplumsal değer yargılarından kaynaklanabilmektedir. Bu kişiler, özel durumları nedeniyle toplumsal ve ekonomik entegrasyon şansları diğer çalışanlara göre daha düşük olan kimselerdir.
Çalışma yaşamındaki özel gruplar, çalışma hayatında fiziksel veya toplumsal engellerle karşılaşmakta, işe girişte, iş hayatında ve işten çıkartılmada ayrımcılık yaşamaktadır. Özel politika gerektiren bu gruplar, yasalardaki pozitif ayrımcılık içeren düzenlemelere rağmen işgücü piyasasına sınırlı olarak katılabilmekte, katılanlar da çeşitli sorunlarla karşı karşıya kalmaktadır. Hemen hemen tüm ülkelerde kendini gösteren bu durum ile çeşitli sosyal politika uygulamaları yoluyla mücadele edilmektedir.
Doç. Dr. Salih Dursun ve Prof. Dr. Serpil Aytaç'in editörlüğünde, çalışma yaşamında dezavantajlı grupları ele alan bu kitap, birbirinden değerli öğretim elemanlarının katkılarıyla hazırlanmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Çalışma Yaşamında Kadınlar
.
Çalışma Hayatında Gençler
.
Çalışma Hayatında Çocuklar
.
Çalışma Yaşamında Engelliler
.
Çalışma Hayatında Göçmenler
.
Çalışma Yaşamında Yaşlılar
.
Çalışma Yaşamında Eski Hükümlüler