Kadın Eğitimi ve Uzaktan Eğitim Emine Demiray  - Kitap

Kadın Eğitimi ve Uzaktan Eğitim

1. Baskı, 
Kasım 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
240
Barkod:
9786054334483
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kadının toplumda birey olabilmesini sağlayan en önemli şey eğitimdir. Ancak eğitim ve öğretim alanında teknolojik gelişmelere, yasal düzenlemelere, uluslararası sözleşme ve kararlara rağmen, dünyanın pek çok bölgesinde kadın eğitimi halen önemli bir sorundur. Kadınlar eğitim olanaklarından erkeklere oranla daha az yararlanmakta ve toplumsal cinsiyete bağlı eşitsizlikler devam etmektedir.
Kadının birey olarak ilerlemesinin, gelişiminin desteklenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması için toplumlarda örgün, yaygın ve uzaktan eğitim kurumları yanında, kurumsal mekanizmalar da vardır. Bunlar, resmi düzeyde kurumsal mekanizmalar, akademik düzeyde kurumsal mekanizmalar, sendikal düzeyde kurumsal mekanizmalar ve sivil toplum kuruluşlarıdır. Kadınlar için büyük bir öneme sahip olan bu kurumsal mekanizmaların öncelikli amacı, kadınların erkeklerle eşit düzeyde hakları olan ve bu haklarını kullanmakta hiçbir sorun yaşamayan bireyler olmalarını sağlamak, bunun için mücadele etmektir.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesinde öğretim üyesi olan yazarın bu çalışmasında, kadın eğitiminin ve uzaktan eğitimin öneminin vurgulanması, kadınların örgün, yaygın ve uzaktan eğitim kurumlarında var olan durumlarının ortaya konulması ve uygulanan anketle kadınların kendileriyle ilgili resmi ve sivil toplum kuruluşları ile yasalardan haberdar olup
olmama durumlarının sorgulanması, bu konularda bilgilendirilmek isteyenlerin tercih edecekleri eğitim yöntemi, eğitim aracı ve eğitim için ayırabilecekleri zamanın belirlenmesi amaçlanmıştır.