Kurumsal Sürdürülebilirlik Kavramının Hisse Senedi Getirisine Etkisi BİST Sürdürebilirlik Endeksinin Sektörel Bazda İncelenmesi Kağan Karademir, Merve Karacaer Ulusoy  - Kitap

Kurumsal Sürdürülebilirlik Kavramının Hisse Senedi Getirisine Etkisi

BİST Sürdürebilirlik Endeksinin Sektörel Bazda İncelenmesi

1. Baskı, 
Şubat 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
112
Barkod:
9786257045322
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İşletmeler ekonomik etkenler dışında ekolojik ve sosyal etkenleri de göz önünde bulundurarak faaliyetlerini yürütmek mecburiyetinde kalmaktadır. Sürdürülebilirlik kavramının finans literatürü içerisinde kendisine önemli bir yer bulması ise klasik finans teorilerinin temelini oluşturan risklerin azaltılması ve getirinin en çoklaştırılması yaklaşımı ile oldukça yakından ilgili olmasıdır. Özellikle yatırımcıların her türlü çevresel, ekonomik ve sosyal faktörü göz önünde bulundurması ve buna göre geleceğe yönelik karar alması veya karar mekanizmalarını bu yaklaşım altında kurması sürdürülebilirlik kavramı ile finans literatürünün bağını oluşturmaktadır. Tüm sistemlerde olduğu gibi finansal sistemler ve paydaşlar için karlılık kadar sürdürülebilirlik de önem taşımaktadır. Günümüz çağdaş finans dünyasında pek çok denetleyici ve düzenleyici kuruluş finansal piyasaların ve yatırımcıların sürdürülebilirliğini güvence altına almak amacıyla faaliyet göstermekte ve işletmelerin ve yatırımcıların çıkarlarını korumaya çalışmaktadır.
Bu çalışma kapsamında ülkemizde kurumsal sürdürülebilirlik uygulamalarını hayata geçiren işletmelerin yer aldığı Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi ele alınmış ve sürdürülebilirlik uygulamalarını gerçekleştiren işletmelerin getirilerinin nasıl etkilendiği araştırılmış.
(Önsözden)