Türk Hukuk Sisteminde Vakıflar Ali Em  - Kitap

Türk Hukuk Sisteminde Vakıflar

2. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
988
Barkod:
9789756194591
Kapak Türü:
Ciltli
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Tarihi süreçte bir takım kamusal hizmetlerin görülmesini de üstlenmiş olan bu kurum, zamanla hastane, okul, yol, köprü ve çeşme gibi toplumun ortak kullanımına hizmet sunan kurum ve eserlerin kazanılmasına ve faydalanmasına öncülük etmiştir.
Bu çalışmamızda, vakıfların tarihi gelişimi sistematik bir şekilde ortaya konulmakta, Osmanlı dönemi vakıfları ile Cumhuriyet dönemi vakıflarının hukuksal nitelikleri mukayeseye de olanak sağlayacak biçimde anlatılmakta, vakıf hukukundan doğan uyuşmazlıkların nitelikleri ve bunlara ilişkin çözüm yolları belirtilmekte, uyuşmazlıkların sonuçlandırılmasına ilişkin yargı kararlarından örnekler sunulmakta, kurumla ilgili mevzuat ve bazı sözcüklerin Türkçe karşılıkları verilmektedir. Ayrıca, cemaat vakıflarının tarihi gelişimi ve hukuki nitelikleri de açıklanmaktadır.
Eserle, vakıf kurumunun hukuken genel bir çerçevesini çizmek ve gerçek işlevini ortaya koymak hedeflenmektedir. İlgilenenlere ve vakıf konusunda ilgi duyanlara fayda sağlaması ortak arzudur. (Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Osmanlı Dönemi Vakıfları
.
Cumhuriyet Dönemi VAKIFLARI
.
Cemaat Vakıfları
.
Hukuki Nitelikleri ve Türleri
.
Davaları ve Özellikleri, Mahkeme Kararları
.
Yargıtay Kararları
.
Anayasa Mahkemesi Kararları