634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu Kapsamında Toplu Yapılar Dr. Pınar Alkım Bekar  - Kitap
634 Sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu Kapsamında

Toplu Yapılar

1. Baskı, 
Aralık 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
240
Barkod:
9786050514278
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Toplu Yapılar, KMK madde 66/T de; "bir veya birden çok imar parseli üzerinde, belli bir onaylı yerleşim planına göre yapılmış veya yapılacak, alt yapı tesisleri, ortak kullanım yerleri, sosyal tesis ve hizmetler ile bunların yönetimi bakımından birbirleriyle bağlantılı birden çok yapıyı ifade eder." şeklinde düzenlenmiştir. Kanunun 68'inci maddesinde toplu yapıların kurulması için zorunlu nitelikte olan vaziyet planına yer verilmiştir.
Çalışmamızı hazırlarken, konu ile ilgili yazılmış bilimsel kitaplar ve makalelerden, süreli yayınlardan, seminer ve kongre derlemelerinden, uygulama ile şekillenen bir alan olması dolayısıyla da Kat Mülkiyeti Hukuku açısından çok önemli bir yere sahip Yargıtay kararlarından faydalanılacaktır.
Çalışma konumuzun tamamında çıkarımlar yapılarak, özellikle üzerinde ihtilaf olan konularda çözüm önerileri sunulacaktır. Son olarak çalışma konumuz, bölüm içerisinde yer verilen yorum ve çıkarımların yer aldığı sonuç bölümü ile noktalanacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Toplu Yapı Kavramı
.
Toplu Yapıların Kurulması, Toplu Yapı Yönetim Organları ve Ortak Yerler Kavramı
.
Toplu Yapıların Yönetimi ve Kurul Kararları Alınması Kapsamında Hukuka Aykırılığın Sonuçları ile Toplu Yapıların Sona Ermesi