Çocuklar için 3 Boyutlu Tasarım Yusuf Ulufer  - Kitap

Çocuklar için 3 Boyutlu Tasarım

1. Baskı, 
Mart 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
22x22
Sayfa:
144
Barkod:
9786059129428
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Çocuklarınızın hayal gücünü 3 Boyutlu tasarıma dönüştürmek için eşsiz bir kaynak!
• Eğlenceli Marvel karakteri ikonlarından cookie monster’lara, minion karakterlerinden denizaltı aracına, F1 yarış arabasından deniz aslanına, penguen ve yunus balığı projelerine uzanan eğlenceli projeler sizi bekliyor.
Kitaptaki uygulamalar Tinkercad ve Sculptris tabanlı yapıldı. Tinkercad; online bulut sistem ile çalışan, son derece kolay, sürükle-bırak metoduyla çalışan bir uygulamadır. Sculptris; ücretsiz, organik katı modelleme yapabileceğiniz, insan, hayvan veya animasyon karakterlerinizi modelleyebileceğiniz bir 3D modelleme uygulamasıdır.
Çocukları tüketmekten çok üretime teşvik eden, eğlendirirken eğiten bu kitap eğitimciler için kaynak niteliğindedir. Çocuğun uygun programlarla devam etmesi durumunda 14-15 yaşına geldiğinde lisans seviyesindeki bir endüstriyel tasarımcıyla boy ölçüşür hale geldiğini göreceksiniz.
Bu kitapla beraber endüstriyel tasarıma ilgi duyanlar ve özellikle 3d karakter tasarımına ilgi duyanlar için başlangıç seviyesi ders ve videolara ulaşmış olacaksınız.
Bu programlar sayesinde çocuğunuz tasarımlarını 3 boyutlu yazıcıdan çıkartabilecek, thingiverse gibi uluslararası platformlarda paylaşabilecek, bu platformlardaki yapılmış projeleri kopyalayabilecek, yeni bir tasarım haline dönüştürebilecek bir seviyeye gelecek.
Kitabın Konu Başlıkları
.
3 Boyutlu Nedir?
.
Tinkercad Nedir? Neler Yapılabilir?
.
Tinkercad’i Nasıl Kullanabilirim?
.
Tinkercad’e Üye Olmak
.
Tinkercad Arayüzünü Tanıyalım
.
Tinkercad Sahnesine Nesne Ekleme
.
Tinkercad ile Objeleri Düzenli Çoğaltma
.
3D Printer Nedir?
.
3D Mınıon Yapalım
.
Marvel Cookıe Monster
.
Kendi Uzay Gemimizi Yapalım
.
Denizaltı Yapalım
.
Sculptrıs Yunus Balığı