İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No: 28 Taşınır Rehni Kanunu Uyarınca Temerrüt Sonrası Haklar 6750 Sayılı Ticari İşlemlerde Hazalcan Yurtman  - Kitap
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Yüksek Lisans Tezleri Dizisi No: 28

Taşınır Rehni Kanunu Uyarınca Temerrüt Sonrası Haklar

6750 Sayılı Ticari İşlemlerde

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
272
Barkod:
9786257334600
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
170,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
6750 sayılı Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu ("TİTRK") 1 Ocak 2017 tarihinde yürürlüğe girmiştir. TİTRK ile rehinli alacaklıya, rehinli taşınır varlıktan en yüksek değerin elde edilebilmesi imkanı tanıyan alternatif temerrüt sonrası haklar tanınmıştır. Rehinli alacaklının borçlunun temerrüdü üzerine alacağını tahsil edebilmek adına TİTRK kapsamında sahip olduğu temerrüt sonrası haklar, rehinli varlığın mülkiyetinin devrini talep, mülkiyeti ve zilyetliği devredilemeyen rehinli taşınır varlıklar bakımından kiralama veya lisanslama hakkı tesisi, alacağın varlık yönetim şirketlerine temliki ve genel hükümler uyarınca takip imkanıdır.
Çalışmanın konusunu TİTRK ile rehinli alacaklıya tanınan temerrüt sonrası hakların maddi hukuk bakımından incelenmesi oluşturmaktadır. İnceleme planı uyarınca birinci bölüm de TİTRK'nin uygulama alanı ticari işlem ölçüsü, rehin sözleşmesinin tarafları ve rehne konu olabilecek varlıklar üzerinden ortaya konmaya çalışılmış. Bu tespitleri takiben temerrüt kavramı incelenerek ve TİTRK uyarınca rehinli alacaklıya tanınan temerrüt sonrası haklar konusuna giriş yapılmış. İkinci bölüm de TİTRK kapsamında rehinli varlığın devri sonucunu doğuran temerrüt sonrası haklardan mülkiyetin devrini talep hakkı ve genel hükümler uyarınca takip imkanı incelenmiş. Üçüncü bölüm de rehinli varlığın devri sonucunu doğurmayan temerrüt sonrası haklardan kiralama ve lisanslama hakkı ve alacağın varlık yönetim şirketlerine devri incelenmiş. Çalışmanın son bölümü olan dördüncü bölüm de ise TİTRK uyarınca tesis edilen rehin hakkının sona ermesi konusu üzerinde durulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu'nun Uygulama Alanı Ve Temerrüt Kavramı
.
Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Kapsamında Rehinli Varlığın Devri Sonucunu Doğuran Temerrüt Sonrası Haklar
.
Ticari İşlemlerde Taşınır Rehni Kanunu Kapsamında Rehinli Varlığın Devri Sonucunu Doğurmayan Temerrüt Sonrası Haklar
.
Rehin Hakkının Sona Ermesi