Nişanlanma Hukuku Erdem Şimşek  - Kitap

Nişanlanma Hukuku

1. Baskı, 
Şubat 2024
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
397
Barkod:
9786257042529
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
500,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Toplum yaşamında önemli bir yer tutan ve evliliğin başlangıcı olarak önemli amaçlara hizmet eden nişanlanma, bünyesinde kendine özgü kurallar içermektedir. Aile hukuku kurumu olan nişanlanma ile ilgili uyuşmazlıklar; öncelikle Türk Medeni Kanunu'nun Aile Hukuku'na ilişkin kuralları olmak üzere, Türk Borçlar Kanunu'na ilişkin kurallardan da yararlanılarak çözülmektedir.
Bilindiği üzere, Yargıtay 2. Hukuk Dairesi yıllardır aile hukukuna ilişkin davaların temyiz incelemesi görevini sürdürmektedir. Nişanla ilgili davaların temyiz incelemeleri de Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin baktığı işler arasındayken sonradan yapılan iş bölümlerine göre önce Yargıtay 6. Hukuk Dairesinin, sonra da Yargıtay 3. Hukuk Dairesinin görev alanında kalmıştır. En son yapılan iş bölümü gereği tekrar Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin görevine giren işler arasında yerini almıştır.
Bu süreçte, 743 sayılı Türk Kanunu Medenisi'nin yürürlükten kaldırılıp 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'nun yürürlüğe girmesi, temyiz incelemelerinin dönem dönem başka Dairelerce yerine getirilmiş olması, hukuksal ilişkilerin dinamik yapısı dikkate alındığında; zamanla içtihatlar arasında farklılıkların oluşması da doğaldır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Nişanlanma Sözleşmesi
.
Nişanlılık Süreci
.
Nişanlıların Yükümlülükleri
.
Nişanlanmayla Doğan Haklar
.
Nişanın Bozulması
.
Maddi ve Manevi Tazminat
.
Hediyelerin Geri Verilmesi
Kitapla İlgili Kategoriler