Arduino'yu 25 Proje ile Keşfet Mert Kahyaoğlu, Fırat Dede  - Kitap

Arduino'yu 25 Proje ile Keşfet

2. Baskı, 
Temmuz 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
150
Barkod:
9786056604331
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
155,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hayatımızın her anına dokunan elektronik cihazların nasıl çalıştığını öğrenmek herkes için gerçekten keyif verici. Tüm dünyada hızla yaygınlaşan Arduino Platformu sayesinde elektroniği hiç de sıkıcı olmayan bir yaklaşımla öğrenebilirsiniz. Arduino'yu temel bilgileriniz zayıf olsa da, bu kitap sayesinde rahatlıkla öğrenebilirsiniz. Yaptığınız çalışmalara elektronikle bir şeyler eklediğinizde ona canlılık katmış olacaksınız.
Bu kitap, Mimarlar, Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri, Makina, Elektronik ve diğer tüm branşlardaki öğrenciler, öğretmenler ile aynı zamanda hobisini geliştirmek isteyen tüm herkes için yazılmıştır. Her yaş için elektroniğe, programlamaya merak duyanların ilk adımlarını sağlam atmalarında faydalanabilecekleri bu kitap, çok fazla teknik detaya değinmeden uygulamalarla öğrenmenizi sağlayan bir rehber niteliğindedir.
Son yılların en popüler mikrodenetleyicisi olan Arduino, açık kaynak olması, basit ve kolay anlaşılabilir yapısı ile rakiplerinden bir adım öne geçmiştir. Günümüzde hobi amaçlı devre tasarımında en çok kullanılan platform olan Arduino, birçok sensör için kütüphane desteğine sahiptir. Özgür yazılım ve donanım geliştirme ruhunu yansıttığı için binlerce projenin odak noktasını oluşturmaktadır.
Mert Kahyaoğlu ile Fırat Dede'nin eğitim tecrübelerini kullanarak yazdıkları bu kitabın benzerlerinden farkı, Arduino hakkında temel bilgileri vermenin ötesinde, Arduino'yu tamamen somut örneklerle, 25 büyük uygulamayı yaparken tanıtmaları... En basit uygulamadan başlayarak karmaşık uygulamalara doğru giderek, okuyucu adım adım Arduino ile neler yapabileceğini görüyor, nerelerde ne tür hatalar yapılabileceğini, bu hatalardan nasıl kaçınılması gerektiğini öğreniyor.
Uygulamaların hepsini deneyerek yaptıktan sonra siz de Arduino ile harikalar yaratmaya başlayabilirsiniz!
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Arduino Dünyasına Giriş
.
Arduino Çeşitleri
.
Arduino Eklentileri
.
Arduino Programlama
.
Temel Uygulamalar
.
Dijital Giriş ve Çıkışlar
.
I2C LCD
.
SPI Haberleşme
.
Dokunmatik Uygulamalar
.
Motor Kontrol Uygulamaları
.
DC Motorlar
.
Servo Motorlar
.
Arduino ile Sanatsal Çalışmalar
.
Animatronik
.
Hareketli Mimari Çalışmalar