T.C Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Müdürlük Seçme Sınavlarına Hazırlık El Kitabı Yazar Belirtilmemiş  - Kitap
T.C Milli Eğitim Bakanlığı

Eğitim Kurumları Müdürlük

Seçme Sınavlarına Hazırlık El Kitabı

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
850
Barkod:
9786054282067
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
MEB Yönetici Atama Yönetmeliği (MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI EĞİTİM KURUMLARI YÖNETİCİLERİNİN ATAMA VE YER DEĞİŞTİRMELERİNE İLİŞKİN YÖNETMELİK) 13 Ağustos 2009 tarih 27318 sayılı Resmi Gazetede Yayımlandı.
Yönetmelikte yer alan konu başlıkları dikkate alınarak hazırlanan bu sette 2 kitap yer almaktadır.
1. Eğitim Kurumları Müdürlük Sınavlarına Hazırlık El Kitabı (Konu Anlatımlı)
2. Eğitim Kurumları Müdürlük Sınavlarına Hazırlık Soru Bankası
Kitaplarımızla ilgili daha geniş bilgi sahibi olabilmek için; yukarıda yer alan KİTABA GÖZATMAK İÇİN TIKLAYINIZ kısmından ya da DOKÜMANLAR kısmında yer alan .pdf dosyasından inceleyebilirsiniz.
Yönetmelikte MÜDÜRLÜK için belirtilen konu başlıkları ve ağırlıkları aşağıdaki şekilde belirlenmiştir:
a) Türkçe–dil bilgisi: %10,
b) Resmî yazışma kuralları: % 4,
c) Halkla ilişkiler ve iletişim becerileri: % 4,
ç) Okul Yönetimi: % 4,
d) Yönetimde insan ilişkileri: % 4,
e) Okul geliştirme: % 4,
f) Eğitim ve öğretimde etik: % 5,
g) Türk İdare sistemi ve protokol kuralları: % 5,
ğ) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu, 4982 sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun, 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun, 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu dâhil görevin gerektirdiği diğer temel mevzuat % 60
Bu sınava yönelik olarak, önceki yıllarda çıkmış ve özgün soruların bir arada olduğu soru bankası gereksinimi ortaya çıkmış olup, bu gereksinimi karşılamak üzere, eğitim bilimleri ve diğer birçok alanda nitelikli ürünlerin yayımlanmasına öncülük eden yayınevimiz, Eğitim Kurumları Müdürlük Soru Bankası’nı hazırlamıştır. Sınavda başarılı olabilmek için yeterli bilgi düzeyinin yanı sıra çok sayıda soruyu anlayarak ve hızlı bir şekilde cevaplamak gerekmektedir. Bu özellik göz önünde bulundurularak sınavda karşınıza çıkabilecek sorular konu testleri şeklinde hazırlanmıştır. Büyük bir gayretle hazırlanan bu kitap, size en üst düzeyde fayda sağlayacak ve Eğitim Kurumları Müdürlük sınavındaki başarınıza katkı sağlayacaktır. Kitapta yer alan sorularla ilgili görüş, düşünce ve eleştirilerinizi [email protected] adresine göndermeniz yeterli olacaktır. Sorunuz en kısa sürede yazarlarımız tarafından mutlaka cevaplandırılacaktır.
Kitabın içeriği; ilgili yönetmeliğe uygun olarak hazırlanmış ve içerik buna göre titiz çalışmalar sonucunda oluşturulmuştur:
Kitabımızın, bu sınavlara hazırlanacak olan eğitimcilerimize yararlı olmasını ve sınavlardaki başarılarına katkı getirmesini diliyoruz.