Analitik Geometri Arif Sabuncuoğlu  - Kitap

Analitik Geometri

10. Baskı, 
Mayıs 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
392
Barkod:
9786057846242
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
280,00
İndirimli (%10):
252,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, üniversitelerin matematik ve matematik öğretmenliği bölümlerinin birinci (veya ikinci) sınıflarında okutulan "Analitik Geometri" derslerinde ders kitabı olarak okutulabilecek niteliktedir.
Bu bölümlerde eğitim alan öğrencilerin ileri sınıflarda okuyacakları derslerde ihtiyaç duyacakları temel konuları kapsamasının yanı sıra, öğretmen adaylarının liselerde öğretmenlik yaparken okutacakları konularda da onlara yardımcı olacaktır. Bu konular fazla ayrıntıya girilmeden oldukça öz olarak verilmiş. Konular arasındaki bağlantılar tam olarak kurulmuş, açık soru kalmamasına özen gösterilmiş.
Her kavramın arkasından bu kavramı açıklayıcı yeterince örnek verilmiş. Her kesimin sonuna konuyu kavratmaya yönelik yeterli sayıda alıştırma konulmuş. Bu alıştırmaların tümünün çözümleri ayrı bir kitap olarak yayımlanmış.
Problemler kolaydan zora doğru sıralanmış, soyut problemler sonlara konulmuş. Kitaba alınan problemler bu alandaki çok özel problemlerden çok, öğrencilerin kolayca anlayabilecekleri, öğrencilere Analitik Geometri dersini sevdirecek ve ileri sınıflarda okuyacakları derslere temel oluşturacak analitik geometri bilgilerini daha iyi kavratacak ve pekiştirecek türde sorulardır. Problemlerin sonuçları ve bu sonuçları elde ederken yapılması gereken işlemler okuyucu yormayacak biçimde seçilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Düzlemde ve Uzayda Vektörler
.
Uzayda Doğru ve Düzlem
.
Konikler
.
Genel Konik Denklemi
.
Yüzeyler
Kitapla İlgili Kategoriler