İsviçre Hukuku ile Mukayeseli Türk Haksız Rekabet Hukuku Mevzuatı (TTK m.54–63) Dr. Remzi Tamer Pekdinçer, Ozan Ali Yıldız  - Kitap
İsviçre Hukuku ile Mukayeseli

Türk Haksız Rekabet Hukuku Mevzuatı

(TTK m.54–63)

1. Baskı, 
Ekim 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
334
Barkod:
9786053008330
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türk hukukunda haksız rekabete ilişkin temel düzenlemeler 6102 sayılı Türk Ticaret Kanunu'nun Ticari İşletme başlıklı birinci kitabının dördüncü kısmında (TTK m.54-63) yer almaktadır. Bununla beraber haksız rekabet hükümlerinin uygulama alanı tacirler arasındaki ihtilaflarla sınırlı değildir. Bu kısımdaki hükümlerin, birtakım değişiklikler de yapılmak suretiyle, özel bir kanun haline getirilmesi haksız rekabet hukukunun ülkemizdeki gelişimi açısından son derece faydalı olacaktır. Nitekim İsviçre ve Alman hukuklarında haksız rekabet hukuku bu şekilde özel kanunlarla düzenlenmiştir.
Kitapta her bir maddeye ilişkin seçilmiş mahkeme kararlarına yer verilmek suretiyle kitabın bu alanda çalışma yapan akademisyenlere ve uygulamacılara faydalı olması amaçlanmış. Yine bu amaçla İsviçre Federal Mahkemesi ve İsviçre'deki kanton mahkemelerinin verdiği ve önemli gördüğümüz bazı kararların tarafımızca yapılan çevirileri de kitaba eklenmiş.
Son olarak kitapta, her bir maddenin altında, ilgili maddeye veya o maddedeki alt bentlere ilişkin olarak Türk hukukunda ortaya konmuş bilimsel eserler derlenerek haksız rekabet hukukuna ilişkin bir bibliyografya oluşturulmuş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Madde Gerekçeleri
.
İlgili Eserler
.
Yerli ve Yabancı Mahkeme Kararları