Sosyal Güvenlik Kanunları Prof. Dr. Ali Güzel, Öğr. Gör. Saim Ocak, Öğr. Gör. Ercüment Özkaraca  - Kitap
1. Baskı, 
Ekim 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
399
Barkod:
9786053777915
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sosyal Güvenlik Hukukuna ilişkin kanun metinlerinin ve değişikliklerinin sistematik bir bütünlük içinde, öğrencilerimizin ve diğer ilgili çevrelerin hizmetine sunulması bir gereksinim olarak ortaya çıkmış olup, bu derleme belirtilen amaç doğrultusunda hazırlanmıştır.
Derlemede, mevzuatın gelişim seyrini daha kolay izleyebilmek amacıyla; mevzuatta yer alan madde, fıkra, cümle ve ibarelerde değişiklik yapan kanunlar, sayı ve kabul tarihleri ile birlikte, ilgili yerlerde parantez içinde belirtilmiş ve sözü edilen değişikliklere ilişkin gerekli görülen hususlar madde sonlarında özel olarak notlandırılmıştır. Bunların yanı sıra, mevzuatta yer alan düzenlemelere ilişkin Anayasa Mahkemesi’nin kararları, madde metinlerinde ilgili yerlerde parantez içinde ve madde sonlarında yer verilen özet bilgilerle belirtilmiştir. Ayrıca, gerekli olduğu ölçüde maddeler arasında ilgi kurulmuş ve mevzuat ile ilgili olarak önem arz eden diğer bazı hususlara da değinilmiştir.
Derleme kapsamına alınan kanunların 01 Eylül 2012 tarihi itibariyle yürürlükteki metinlerinin doğru bir biçimde yansıtılmasına büyük çaba gösterilmiş olmakla birlikte, dikkatimizden kaçmış bazı hataların, yeni basılarda düzeltilmesine, okuyucunun uyarıları da büyük katkı sağlayacaktır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Anayasa
.
Sosyal Güvenlik Hukukuna İlişkin Kanunlar
.
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu
.
Sosyal Sigortalar Kanunu
.
Tarım İşçileri Sosyal Sigortalar Kanunu
.
İşsizlik Sigortası Kanunu
.
Bağ–Kur Kanunu
.
Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu
.
Yurt Dışı Hizmet Borçlanması Kanunu
.
Bireysel Emeklilik Kanunu
.
İş Mahkemeleri Kanunu