Yetenek Yönetimi Dr. Dinçer Atlı  - Kitap

Yetenek Yönetimi

1. Baskı, 
Mayıs 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
264
Barkod:
9786059129756
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Geleceğin Petrolü" olarak adlandırılan yetenekli çalışanlara sahip olmak günümüz işletmeleri için keskin bir rekabet, diğer bir deyişle "yetenek savaşları" anlamına gelmektedir. Söz konusu unsurlar iş dünyasında oyunun kurallarını yeniden çizerken geleneksel insan kaynakları ölçüm ve uygulamalarının ihtiyacı karşılayamaz duruma gelmesi "Yetenek Yönetimi" olarak adlandırılan yeni bir yaklaşım ortaya çıkarmıştır.
Bu yaklaşımda şirketlere rekabet avantajı sağlayarak rakiplerinin önüne geçirecek az sayıdaki nitelikli ve yetenekli insanı işe alma, geliştirme ve elde tutma çabaları şirket stratejilerinde önemli bir yer edinmeye başlamıştır. Akademik alandaki tartışmalar ile birlikte yetenek yönetimi insan kaynakları yönetiminde yeni bir vizyon arayışı ve uygulamada bir zihniyet değişimidir. Kitap insan kaynakları yönetiminin bu yeni vizyonu ile tanışmak ve yetenek savaşında doğru araçlara sahip olmak isteyenler içindir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yetenek Yönetiminin Ortaya Çıkmasında Etkili Olan Faktörler
.
Yetenek Kavramı
.
İnsan Kaynakları Yönetiminin Yeni Vizyonu: Yetenek Yönetimi
.
Vaka Çalışması: Türk Basın İşletmelerinde İnsan Kaynakları Yönetiminin Yeni Vizyonu: Yetenek Yönetimi Yaklaşımı Üzerine Bir Araştırma