Kuramdan Uygulamaya Yapılandırmacı Coğrafya Öğretimi
  Mücahit Coşkun  - Kitap
Kuramdan Uygulamaya

Yapılandırmacı Coğrafya Öğretimi

1. Baskı, 
Nisan 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
376
Barkod:
9786055911294
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Günümüzde toplumların ilerlemesinde, kalkınmasında, diğer toplumlarla rekabet edebilmesinde ve varlığını sürdürebilmesinde aydın insanlar yetiştirmesi çok önemlidir. Aydın insan, aydın toplumları meydana getirmekte, bu ise ancak eğitimle olmaktadır. Eğitim, doğumla başlayıp ölüme kadar devam eden bir süreçtir ve devletler için mutlak dikkat gerektiren bir konudur.
Coğrafya öğretim programının yapılandırmacı öğrenme merkezli olması, bu kitabın oluşturulmasında en önemli etken olmuştur. Kitapta yapılandırmacı anlayış içerisinde yer alan çeşitli öğrenme biçimleri seçilerek açıklanmış ve öğretimin her kademesine ait Coğrafyadan bir uygulama örneği verilmiştir.
Kitap, Eğitim Fakültelerindeki Coğrafya öğretmenliği ile Sosyal Bilgiler Öğretmenliği anabilim dallarındaki öğretmen adayları başta olmak üzere diğer öğretmenlikler, ayrıca meraklıları için bir kaynak niteliğindedir. Kitap içerisinde konunun kurumsal sınırı çizildikten sonra Coğrafya ve Sosyal Bilgiler Coğrafya konularında olmak üzere üç adet sınıf uygulaması verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Yapılandırmacı Paradigma ve Coğrafya
.
Coğrafya Öğretiminde 5E Modeli
.
Coğrafya Öğretiminde İşbirlikli Öğrenme
.
Coğrafya Öğretiminde Proje Tabanlı Öğrenme
.
Coğrafya Öğretiminde Çoklu Zeka Kuramı
.
Coğrafya Öğretiminde Temelli Öğrenme
.
Coğrafya Öğretiminde 4Mat Öğrenme Yaklaşımı
.
Coğrafya Öğretiminde Araştırma İnceleme Yolu ile Öğrenme