Türkçe Öğretimi Yaklaşımlar ve Modeller Prof. Dr. Firdevs Güneş  - Kitap

Türkçe Öğretimi

Yaklaşımlar ve Modeller

3. Baskı, 
Kasım 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
414
Barkod:
9786053644927
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Son yıllarda eğitim alanındaki gelişmeler Türkçe öğretimini de etkilemiş, alandaki yaklaşım, model ve yöntemlerde önemli değişikliklere neden olmuştur. Günümüzde Türkçe öğretimi, sadece dinleme, konuşma, okuma, yazma, görsel okuma ve görsel sunu ile ilgili dil becerilerinin geliştirilmesi değil, aynı zamanda düşünme, anlama, sorgulama, analiz-sentez yapma, değerlendirme gibi zihinsel becerileri de geliştirme olarak anlaşılmaktadır. Bunlara ek olarak iletişim kurma, çağdaş toplumun gereklerini yerine getirme, bilinçli kararlar verme, öğrenmeyi sürdürme gibi becerilere de ağırlık verilmektedir.
Bu anlayış 2005 yılından bu yana uygulanan Türkçe öğretim programlarında ele alınmakta ve öğrencilerde geliştirilecek temel becerilere yer verilmektedir.
Kitapta, Türkçemizi gelecek nesillere iyi öğretmek, öğretim üstünlüklerini ortaya koymak, beynimizin işleyişine uygun yaklaşım, yöntem ve teknikleri göstermek amacıyla bilimsel temellere ağırlık verilmektedir. Türkçe öğretiminin kavram ve tanımları, yaklaşım ve modelleri, dinleme, okuma, konuşma, yazma, görsel okuma ve sunu öğrenme alanları, anlama modelleri, kelime tanıma ve zihinsel sözlük geliştirme, zihinde yapılandırma süreçleri gibi konularda ayrıntılı bilgiler sunulmaktadır. Ayrıca her öğrenme alanında geliştirilecek dil ve zihinsel beceriler, teknikler, öğretim süreçleri ve yapılacak etkinlikler açıklanmaktadır. Son bölümde ise ekran okuma ve yazma üzerinde durulmaktadır.