Eğitim Araştırma ve Politikalarının Eleştirel Değerlendirilmesi David Scott  - Kitap

Eğitim Araştırma ve Politikalarının Eleştirel Değerlendirilmesi

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
15x22
Sayfa:
156
Barkod:
9786051338545
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
126,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye’de eğitim politikalarının eleştirel açıdan değerlendirilmesine ilişkin kaynakların yetersiz oluşu, gerek politika yapıcılar gerekse uygulayıcılar için stratejik bir sorun niteliği taşımaktadır.
Modern toplumda eğitimin anlamları resmi politika metinleri, yazılı, görsel medya ve araştırma metinleri olmak üzere dört farklı yolla iletilmektedir. Bu ileti yolları ile değer, düşünce ve inanç barındıran metinlerin çözümlenerek değerlendirilmesi, modern demokratik toplumların sosyo-politik sistemlerinde gelişim ve değişim dinamiklerini sağlamaya dönük bir gereklilik haline dönüşmüştür.
Eğitim Araştırmaları ve Politikalarının Eleştirel Değerlendirilmesi, bu ideoloji ve mesaj aktarma biçimlerine ilişkin bir farkındalık yaratmayı ve eğitimcilerin alternatif anlama biçimleri oluşturmalarına katkı sağlamayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda genel nihai amaç ise; öğretmen adayları, öğretmenler, yöneticiler, öğrenciler, akademisyenler ve politika belirleyicilerinin eğitimsel okur-yazarlığının geliştirilmesidir.
Eğitimsel okur-yazarlık temel olarak eğitim politika ve araştırmalarının, görsel-yazılı medya metinlerinin çözümlenmesiyle tarihsel, sosyolojik ve politik bağlamda değerlendirilmesine yardım eder. Üretilen eğitim politikalarına ve araştırmalarına daha eleştirel ve yansıtıcı bir bakış açısı geliştirmesine katkı sağlar.