Siyasi Partiler Hukuku Açısından Siyasi Partilerin Finansmanı Abdulkadir Saka  - Kitap
Siyasi Partiler Hukuku Açısından

Siyasi Partilerin Finansmanı

1. Baskı, 
Eylül 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
178
Barkod:
9786051520537
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
60,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Siyasi partiler, işlevleri itibarıyla demokrasinin vazgeçilmez unsurlarındandır. II. Dünya Savaşı sonrasında hukuk sistemlerine dahil olan siyasi partiler, sonraları bağımsız bir hukuk dalı içerisinde değerlendirilecek gelişmeyi göstermiştir.
Günümüzde siyasi partiler olmaksızın demokrasinin düşünülememesi serbestçe örgütlenen ve iktidar için eşit ve adil şartlarda rekabet edebilen siyasi partilerin varlığını gerekli kılar. Siyasi partiler arasında eşit rekabet ortamının sağlanabilmesinde en önemli konuların başında da siyasi partilerin finansmanı gelmektedir.
Çalışmanın birinci bölümü siyasi partiler hukukuna ayrılmıştır. İkinci bölümde ise karşılaştırmalı hukuk verilerinin yanında Türkiye'de siyasi partilerin finansmanı konusu ele alınmıştır. Bu bölümde siyasi partilerin gelirleri, giderleri ve mali denetimi konuları, finansman bahsinin genel çerçevesi içerisinde incelenmiştir. Üçüncü bölümde ise siyasi partilerin finansmanı ile ilgili Türkiye özelindeki problemler tespit edilmeye çalışılmış ve bu problemlere ilişkin çözüm önerilerine yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Siyasetin Kurumsallaşması ve Siyasi Partiler Hukuku
.
Siyasi Partilerin Finansmanı