Dil Atlası Üstüne Düşünülmeyen Sözler Yusuf Akçay  - Kitap

Dil Atlası

Üstüne Düşünülmeyen Sözler

1. Baskı, 
Ocak 2005
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
142
Barkod:
9799752560306
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dil Atlası, yazarının ifadesiyle, dile karşı bir ilginin ve özelde bir Türkçe bilincinin oluşmasına katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu doğrultuda kitap, gerek tarihî gerekse güncel dil meselelerine değiniliyor ve somut verilerden hareketle Türkçe’nin dünkü ve bugünkü durumunun ortaya konmasına çalışıyor.
Dilin ortaya çıkışı, Babil olayı, Yafetik teori, yazının icadı, Sümerce ve Türkçe, Türk dilinin tarihi, Türkler ve Kızılderililer, Hz. Peygamber'in Türkçe ve Türkler hakkındaki hadisleri, Kur'an'daki kelimelerin kökeni, Hurûfilik, Türkçe’ye yapılan ilk Kur'an çevirisi, Cumhuriyet döneminde Türkçe’nin durumu, Atatürk ve Türk dili, Harf devrimi, Öztürkçe, Yapma diller ve Esperanto, II. Abdülhamit'in Arapça hayranlığı, Enver Paşanın Türkçe ile ilgili çalışmaları, Allah, Türk, Kürt ve Ermeni gibi kelimelerin anlamları kitapta ele alınan konular arasında.
Başta lise ve üniversite öğrencileri olmak üzere, konuya meraklı herkesin yararlanabileceği bir tarzda; ders kitaplarındaki sıkıcı gramer konularının aksine, akıcı ve anlaşılır bir dille hazırlanan kitap aynı zamanda dille ilgili ansiklopedik bilgilere de yer veriyor.