İcra ve İflas Hukuku Prof. Dr. Ramazan Arslan, Prof. Dr. Ejder Yılmaz, Prof. Dr. Sema Taşpınar Ayvaz, Doç. Dr. Emel Hanağası  - Kitap
9. Baskı, 
Ekim 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
858
Barkod:
9786050516708
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
750,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, hukuk fakültesi öğrencilerinin icra ve iflâs hukuku dersinde başvurabilecekleri, uygulamacıların da icra ve iflâs hukukuna ilişkin temel bilgilere ulaşabilecekleri, kaynak olması amacı ile hazırlanmıştır.
Hazırlanma amacına uygun olarak, kitapta, bütün kanun değişiklerini içeren İcra ve İflâs Kanunu, İcra ve İflâs Kanunu Nizamnamesi, İcra ve İflâs Kanunu Yönetmeliği ile İcra ve İflâs Kanununda adı geçen diğer Yönetmelik hükümleri ile Yargıtay İçtihadı Birleştirme Kararlarına ve Anayasa Mahkemesinin bu hukuk dalı ile ilgili kararlarına yer verilmiştir. Kitapta, sınırlı sayıda Yargıtay kararına yer verilmiş; bilimsel görüşlere ve tartışmalara zorunlu olduğu ölçüde yollama yapılmış; bu görüşler ile Yargıtay kararları aynı oranda değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmeler sonucunda, Yargıtay kararları ile ortak görüşlerimiz arasında farklılık bulunan durumlarda, kişisel görüşümüz yanında Yargıtayın görüşü de belirtilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İlamsız İcra
.
İlamlı İcra
.
İflas Hukuku
.
Tasarrufun İptali Davası
.
Konkordato
.
Yeniden Yapılandırma
.
İcra ve İflasla İlgili Ceza Hükümleri
Kitapla İlgili Kategoriler