Greenspan Etkisi David B. Sicilia, Jeffrey L. Cruikshank  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2000
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
320
Barkod:
9799758431266
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
24,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Alan Greenspan, Birleşik Devletler ekonomisini tarihindeki en uzun kesintisiz büyüme dönemine taşıyıp, piyasalardaki 1987 çöküşünü durdurduğu zaman dikkatleri üzerine çekmişti. Alan Greenspan′ın FED Başkanı olarak yaptığı konuşmalara odaklanan Greenspan Etkisi, günümüzün en önde gelen ekonomi sorunları üzerine Başkanın düşüncelerinin bir özetini veriyor.
Bu çalışma Greenspan′ın sözlerinin Wall Street′i ve dünya finans piyasalarını nasıl etkilediğine ilişkin tarihsel bir genel bakış sunuyor. Yatırımcıları ve iş dünyasındaki kişileri günümüzün en önemli aracıyla donatıyor. Geçmişteki çeşitli ekonomik koşullarda Alan Greenspan′ın nasıl bir tepki verdiği, gelecekte neler yapabileceği, finans piyasalarının buna nasıl tepki göstereceğine ilişkin sağlıklı çözümler sunuyor.
Greenspan etkisi, bu etkiyi Greenspan′e ait açık ve en kesin sözlerle, kendi sözleriyle aktarıyor. Onun 1987′den bugüne kadar yaptığı konuşmaları, bu konuşmalar üstüne uzmanların yaptığı analizler ve küresel mali tepkilere ilişkin açıklamalar izliyor. Alan Greenspan′in sarsıcı üslubunun bu ayrıntılı incelemesi, onun erken dönem kariyerini ve bugün FED′e vurduğu damga diye adlandırılabilecek olan analitik "aşağıdan yukarıya" yaklaşımını nasıl geliştirdiğini tartışıyor.
Bu inceleme, onun seçtiği yolun siyasal karmaşa veya kişisel zaaflarla kesintiye uğramasına hiçbir zaman izin vermediğini gözler önüne seriyor. İş dünyası ve tarihi konusunda birer uzman olan David B. Sicilia ve Jeffrey L. Cruikshank bu kitapta, o kendini adamış, karizmatik insanı, yeryüzünün en güçlü ikinci kişisini tanıtıyor ve sözlerini inceliyorlar.