Uygulayıcı ve Denetleyici Gözüyle Kasten Öldürme Suçu Genel Hükümler ve Yargılama Usulü Metin Tancı  - Kitap
Uygulayıcı ve Denetleyici Gözüyle

Kasten Öldürme Suçu

Genel Hükümler ve Yargılama Usulü

1. Baskı, 
Şubat 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
502
Barkod:
9786257656191
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kasten öldürme suçu tarihte işlenen en eski suç olmasının yanında tarih boyunca her uygarlığın cezalandırdığı ve cezalandırmaya devam edeceği, en kutsal hak olan yaşam hakkını ihlal eden en önemli suç tipidir.
Bu kitabın hazırlamasındaki amaç Yargıtay 1. Ceza Dairesinin ve Yargıtay Ceza Genel Kurulunun bu konudaki içtihatlarını bir sistem halinde sunmak ve denetim sırasında yıllarca özen gösterilen hassas ölçüyü yansıtabilmektir. Ceza Muhakemesi hukukunda da her konuya değinmek yerine kasten öldürme suçlarında sık kullanılan usul kurallarına değinmekle yetinilmiş.
Çalışmanın kapsamındaki alt konuların tespitinde denetim sırasında en çok hata yapıldığı görülen, en çok zorlanılan konulardan hareket edilmiş. Çalışmanın birinci bölümünde Ceza Hukuku Genel Hükümleri; ikinci bölümünde Öldürme Suçları: üçüncü bölümünde Öldürme Suçları Yargılama Usulüne ilişkin açıklamalara yer verilmiş. Kişisel bilgilerin yayılmaması için seçilen içtihatlar içinde yer alan isim, soy isim, görev vb bilgilerin kaldırılmasına ve kısaltılmasına azami özen gösterilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türk Ceza Kanunu Genel Hükümler
.
Öldürme Suçları
.
Kasten Öldürme Yargılaması Usulü