Kat Mülkiyeti Kanunu Değişiklikleri Şerhi ve Eleştirisi (5711/5912 Sayılı Kanunlar) Prof. Dr. E. Saba Özmen, Öğr. Gör. Hafize Kır  - Kitap

Kat Mülkiyeti Kanunu Değişiklikleri Şerhi ve Eleştirisi

(5711/5912 Sayılı Kanunlar)

1. Baskı, 
Haziran 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
352
Barkod:
9786056116803
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Son yıllarda kanun çalışmalarındaki özensizlik inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. Hukukçuların ayak bağı olacağı endişesi ile bürokrat çalışmalarına dayalı metinlerde rastlanan fahiş hatalar inanılmaz örnekler olarak ortaya çıkmaktadır. Bilimsellikten nasibini almamış metinler yasalaşmalarını takiben, rahatsızlıklarını hemen hissettirmektedir. 4650 sayılı yasa ile Kamulaştırma Kanununda yapılan değişiklikler, Konut Finansman sitemine ilişkin kanun değişiklikleri ve araştırmamıza konu (5711 ve 5912 sayılı yasalar ile yapılan) Kat Mülkiyeti Kanunu değişiklikleri hukuk adına düşündürücüdür. Roma hukukundan gelen temele dayalı bilime ne gerek vardır?! Pratik zekâlı bürokratlar, sıkıntıları giderecek çözümü zaten bilmektedirler.
İtalyan Ceza Kanunu değişikliklerinin 19 yılda tamamlandığı, mehaz İsviçre Medeni Kanununun, ilk ciddi değişikliklere 50 yıl aradan sonra konu edildiğini hatırlayacak olursak; benzer değişiklikleri bu kadar kısa sürede yapan kişileri zekâsından ötürü kutlamak gerekir.
Araştırma konumuz Kat Mülkiyeti Kanunu değişikliklerini eleştirel boyutla irdelemektir. Ancak araştırmanın her sayfasında görüleceği üzere yazarlar gerçekten ciddi acılar çekmişlerdir. "Cehlin ol mertebesi tahsille mümkündür" şeklindeki gerçekten manidar deyişi ile Sakallı Celal'in kulaklarını çınlatarak; araştırma, uygulayıcılara metinleri anlama yolunda yardımcı olabilecekse hedefine ulaşacağı gibi asıl önemlisi kanun değişikliği çalışmalarının ciddiyetini vurgulayabilirse yararı daha büyük olacaktır.