İzmler Mimarlığı Anlamak Jeremy Melvin  - Kitap

İzmler Mimarlığı Anlamak

3. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
159
Barkod:
9789758599813
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bir el kitabı olarak hazırlanan bu kitap, Klasik dönemlerden günümüze dek mimarlık tarihini biçimlendiren akımları ya da "izm"leri tanıtan oldukça faydalı bir rehberdir. Ön Klasikçilik, Hümanizm ve Emperyalizm'den, Postmodernizm,Brütalizm ve Çevreselcilik gibi günümüz izm'lerine dek, bütün önemli akımları tanımak için ideal bir başlangıç niteliğindedir.
Akımlar, kendilerine ayrılan iki sayfada; ortaya çıkış tarihleri, geçirdikleri tarihsel süreçler, ilkeleri ve dönemlerine katkıları konusundaki görüşlerin yer aldığı kısa yazılarla tanıtılmışlardır. Bunun yanı sıra, akımların en önemli sanatçıları, dönemlerini en iyi temsil eden özgün örnekler fotoğraflarıyla birlikte yer almıştır. Bu kitap, mimarlık tarihine ilgi duyan ve özgün yapıtları görmek isteyenler için hazırlanmış bir rehberdir.
Yazar Hakkında Jeremy Melvin, South Bank Üniversitesi Mimarlık Tarihi Bölümü'nde öğretim üyesi; Cambridge Üniversitesi ve Architectural Association'da konuk öğretim üyesidir. Melvin'in, mimari içerikli pek çok kitabı ve The Times, the Guardian, Architectural Review, Country Life vb. dergi ve gazetelerde yayımlanmış yazıları bulunmaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Antik Dönem ve Rönesans Öncesi
.
Rönesans
.
Erken Modern
.
Modernizm
.
Modernizm Sonrası
.
Referanslar