Yerel Demokrasi Sorunsalı Büyükşehir Belediye Meclisleri Yapısı ve İşleyişi Pınar Uyan Semerci  - Kitap

Yerel Demokrasi Sorunsalı

Büyükşehir Belediye Meclisleri Yapısı ve İşleyişi

1. Baskı, 
Ekim 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
324
Barkod:
9786053994145
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
255,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Demokrasi sorunumuza farklı bir açıdan yaklaşan bu son derece değerli çalışma, büyükşehir meclislerine seçilenlerin sosyoekonomik kimliklerini ve meclislerin çalışma biçimini on anlamlı örnek üzerinden inceleyerek, Türkiye'de demokrasi açığının yerel ayağına ışık tutuyor.
Yerel Demokrasi Sorunsalı: Büyükşehir Belediye Meclisleri Yapısı ve İşleyişi başlığı taşıyan bu kitap, ilgili yazına referansla Türkiye'de yerel düzeyde karar alma organı olan büyükşehir belediye meclislerine odaklanarak, yerel siyasetin ve yerel demokrasinin mevcut işleyişini anlamaya yönelik on ilde yürütülmüş olan araştırmanın sonuçlarını içermektedir.
Yerel siyasette temsil, katılım ve karar alma süreçlerine dair olan bu araştırmaya yansıyan birçok bulgu, Türkiye'de yerel düzeyde var olan sınırlı demokrasi anlayışını ve uygulamalarını açıkça göstermektedir. Araştırma sonuçları, Türkiye'de demokratik pratiklerin öğrenilmesi ve yaygınlaştırılması için belediye meclislerinin öneminin vurgulanması ve bu konuda kamuoyunda bilinç yaratılması gerekliliğini ortaya çıkarmıştır.