Bitki Patojenlerinde Fungisitlere Duyarlılık Azalışı Prof. Dr. Nafiz Delen  - Kitap

Bitki Patojenlerinde Fungisitlere Duyarlılık Azalışı

2. Baskı, 
Nisan 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
146
Barkod:
9786050331172
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
115,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Başarılı bir kimyasal savaşımın; çevre kirliliği, gıda güvenliği, ürün kalitesi ve verimliliği gibi konular üzerinde büyük önemi bulunmaktadır. Bitkilerde hastalık oluşturan organizmalarda fungisitlere duyarlılık azalışı, özellikle de dayanıklılık kazanma sorunu, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kimyasal savaşımın başarısını engelleyen ögelerin başta gelenlerindendir.
ABD, AB Üyeleri, Çin, Japonya gibi pek çok ülkede fungisitlere mikroorganizmaların dayanıklılık kazanma sorunu, dayanıklılığın mekanizması ve önlenebilmesi konularında yoğun araştırmalar yapılmakta ve sürekli yayınlanmaktadır. Fakat bu yayınların yabancı dilde olması nedeniyle, ülkemizde konuyla ilgili olanların hepsi tarafından tam olarak anlaşılamamakta, dayanıklılık sorunu gerektiği biçimde değerlendirilememekte ve bu durumlarla bağlantılı olarak, dayanıklılığı önleyici ya da geciktirici ve ülkemiz koşullarına uygun önlemler, uygulamaya gerektiği biçimde ve gerektiği hızda aktarılamamaktadır. Sonuç olarak da pek çok kıymetli fungisit, patojenlerin kazandığı dayanıklılık nedeniyle, giderek etkilerini kaybetmekte, üreticilerin alternatifleri azalmakta ve kalıntı sorunu artan ve çözümsüzleşen bir hâl almaktadır.
Tüm bu nedenler dikkate alınarak, yazılan bu kitabın amacı fungisitler ya da bitki hastalıklarıyla kimyasal savaşım konusunda çalışan araştırmacılara ve öğrencilere, fungisitlere duyarlılık azalışı içeriğinde dayanıklılık ile ilişkili bazı temel bilgileri iletebilmektir.
Bir ilk olacağını sandığımız fungisitlerde duyarlılık azalışını konu alan dilimizde yazılmış bu kitabımızın; ülkemizde yürütülmekte olan fungisitlere duyarlılık azalışı çalışmalarına bir hız kazandırması ve ardından duyarlılık azalışına ilişkin çok daha kapsamlı kitapların Türkçe olarak yayınlanmasına katkı sağlaması umut edilmekte ve beklenmektedir.
(Tanıtım Bülteninden)