Türk Sosyal Sigortalar Hukukunda Geçici Sosyal Gelirler  Teori ve Uygulama Doç. Dr. A. İlhan Oral  - Kitap
Türk Sosyal Sigortalar Hukukunda

Geçici Sosyal Gelirler

Teori ve Uygulama

1. Baskı, 
Temmuz 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
153
Barkod:
9789758675227
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmanın ana konusunu geçici sosyal gelirler oluşturmakta olup geçici sosyal gelirler ve bu gelirlerin özellikleri ile 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu (SSGSSK) kapsamında sigortalılara sağlanan geçici iş göremezlik ödeneği ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamında sigortalılara sağlanan işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonundan yapılan ödeme ve yarım çalışma ödeneği arasındaki ilişki ve uyumu incelenmiş.
Bu çalışma iki bölümden oluşmaktadır. Çalışmanın birinci bölümünde sosyal güvenliğe ilişkin temel kavramlardan sosyal devlet, sosyal adalet, sosyal refah, sosyal güvenlik ve sosyal riskler ele alınmış ve geçici olarak gelir kaybına neden olan sosyal riskler ile gelir kayıplarına karşı sağlanan geçici sosyal gelirler (ivazlar) incelenmiş. İkinci bölümde ise öncelikle 5510 sayılı Kanun kapsamında iş kazası ve meslek hastalıkları, hastalık ve analık hallerinde kısa vadeli sigorta kollarından sağlanan geçici iş göremezlik ödeneği ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamında sağlanan işsizlik ödeneği, kısa çalışma ödeneği, ücret garanti fonundan yapılan ödeme ve yarım çalışma ödeneği tanıtılmış ve sonrasında geçici sosyal gelirlerin özellikleri ile Türk sosyal sigortalar hukukundaki anılan ödenek ve ödemelerin sosyal güvenlik hukuku perspektifinden uyumu ve ilişkisi değerlendirilmiş.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sosyal Güvenliğe İlişkin Temel Kavramlar, Geçici Olarak Gelir Kaybına Neden Olan Sosyal Riskler ve Gelir Kayıplarına Karşı Sağlanan Sosyal Gelirler (İvazlar)
.
Kısa Vadeli Sigorta Kolları ve İşsizlik Sigortası Kapsamında Sağlanan Geçici Sosyal Gelirler