Antik Yunan Dünyasında Sınıf Mücadelesi Arkaik Çağdan Arap Fetihlerine Geoffrey de Ste Croix  - Kitap

Antik Yunan Dünyasında Sınıf Mücadelesi

Arkaik Çağdan Arap Fetihlerine

1. Baskı, 
Kasım 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
80
Barkod:
9786054836659
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
380,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Marksist İlkçağ tarihçisi Ste Croix, bu anıtsal kitapta, Antik Yunan - Roma dünyasının Arkaik Çağ'dan Arap fetihlerine kadar olan yaklaşık 1000 yıllık tarihini sınıf mücadelelerine odaklanarak inceliyor.
Ste Croix, kitabının ilk kısmında Marksist tarih çözümlemesinin temel kategorileri olan sınıf, sömürü ve sınıf mücadelesi üzerinde durarak Marksizmin İlkçağ tarihi açısından anlamını tartışıyor. Ardından Antik Yunan ve Roma toplumlarındaki temel sınıf kategorilerini inceleyerek mülk sahibi sınıfla, köleler, köylüler ve ücretli emekçiler arasındaki sömürü ilişkilerinin ve bu ilişkilerdeki dönüşümün canlı bir resmini çiziyor.
Kitabın ikinci kısmıysa, Marksist tarih yönteminin farklı düzlemlerdeki sınıf mücadelesini nasıl açıklayabileceği üzerine zengin ve parlak bir denemeden oluşuyor. Yunan ve Roma toplumlarında sınıf mücadelesinin siyasi ve ideolojik düzlemlerde geçirdiği 1600 yıllık evrimi, epigrefik, edebî ve arkeolojik kanıtlara dayanarak tartışan kitap, antik dünyanın gerileme ve çöküşüne dair alternatif bir açıklama ile sona eriyor.
(Tanıtım Bülteninden)