Reel Sektör İşletmeleri İçin Döviz Kuru Risk Yönetimi Mustafa Yıldıran, Mustafa Tanyeri  - Kitap
Reel Sektör İşletmeleri İçin

Döviz Kuru Risk Yönetimi

1. Baskı, 
Mayıs 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
228
Barkod:
9789756194669
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
145,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de son dönemde reel sektörde döviz kurundaki dalgalanmaların yol açtığı risklerin yönetilmesi İşletmeler için hayati bir mücadeledir. Reel sektör İşletmeleri yeni küresel rekabet ortamına uyum sağlamada zorlanırken, kur riskinin yol açtığı yeni sorunlarla da uğraşmaktadır. Son günlerde ihracat yapan işletmeler kurdaki düşüşlerden dolayı rekabet gücünü sürekli kaybetmektedir. Ülkelerin piyasaya müdahalesinin azaldığı bu dönemde sürekli devletten bir şeyler beklemek işletme yönetimlerinin zafiyetini de göstermektedir. Müdahale ile yapılan düzenlemelerin 80'lerde sağladığı faydaların 90'larda sürekli zararlara dönüştüğü unutulmamalıdır.
İşletme yönetimleri artık bünyesinde profesyonel finans ve pazarlama uzmanlarını çalıştırarak, sermaye piyasalarındaki değişimleri sürekli takip etmelidir. Böylece kur, faiz ve enflasyon gibi risk unsurların zararlarından korunulabilecektir. İşletmeler açısından ayrıca döviz kur riski yönetimi, risklerden kurtulmanın yanında yeni fırsatlarda yakalamasını sağlayacaktır.
Döviz kuru risk yönetimi, işletmelere uluslar arası pazarlamada güç sağlayacağı gibi, yeni finansal yöntemlerin işletme içerisinde kullanılması ile finansal yapıyı da güçlendirecektir. Sürekli ekonomik çevredeki değişimlerden etkilenen değil, aynı zamanda çevreyi yönlendirebilen bir işletme yönetimi zaman içersinde oluşabilecektir.(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Kavramlar ve Kur Riskinin Nedenleri
.
Kur Hareketlerinin Tahmini
.
Döviz Kuru Riskinin Yönetiminde Kullanılan Araç ve Yöntemler
.
Döviz Kuru Risk Yönetimi ve Stratejileri
.
Türkiye'de Kur Riski Yönetiminde Sorunlar