İletişimde Çocuk Figürü Doç. Dr. Bilgehan Gültekin, Yrd. Doç. Dr. Elif Yıldız  - Kitap
1. Baskı, 
Nisan 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
228
Barkod:
9786053952077
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
“İletişimde Çocuk Figürü” adlı kitap çalışmasında, çocuk kavramı farklı boyutlarıyla irdelenmekte ve sorunların çözümüne dönük iletişim merkezli öneriler sunulmaktadır. Kitabın temel çerçevesi, toplumda, çocukla ilgili sorunlar genelinde, sosyal farkındalık oluşturma üzerine odaklanmaktadır. İletişim uzmanlarının sorunların çözümünde güvenilir bir kaynak olarak yüklenebilecekleri kolaylaştırıcı misyon bağlamında özgün yaklaşımlar sunulmuştur.
Kitapta çocuk polisliği, çocuk–suç ilişkisi, suça dönük toplumsal bazda önleyici tedbirler, çocuk yaşta uyuşturucu kullanımının art alanı, nedenleri ve yıkıcı etkileri çerçevesinde yoksulluk ve çocuk yoksulluğunun boyutları, halkla ilişkilerin toplumsal sorumluluk anlayışı ekseninde irdelenmiştir.
Çocuğun bir aktör olarak reklam, sinema ve genel anlamda medya sektörü içinde kullanımı, çocukların yer aldığı uluslararası etkinlik ve yarışmalar eleştirel yönleri ile de vurgulanarak, çocukların uluslararası diplomaside etkinliği örneğinde olduğu gibi konuyla ilgilenenlere yol gösterecek, özgün ve yaratıcı modeller sunulmuştur.