Notlu Türk Ticaret Kanunu Prof. Dr. Arslan Kaya  - Kitap
Notlu

Türk Ticaret Kanunu

9. Baskı, 
Ekim 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
1415
Barkod:
9786052428092
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
699,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın/Kanunun bu baskısına, Türk Ticaret Kanunu'nda 7155, 7244 ve 7251 sayılı Kanunlarla yapılan değişiklikler işlenmiştir. İşlenen elinizdeki metin, Ekim 2020 tarihi itibariyle Türk Ticaret Kanunu'nun güncel hâlidir.
Kitaba "İlgili Ticari Mevzuat" başlığı altında ekli, Ticaret Hukuku ile doğrudan ilgili Kanun ve Kararnameler de yine bu tarih itibariyle güncellenmiştir.
İlgili Ticari Mevzuat başlığı altında yer verilen mevzuatın seçilmesinde doğrudan Ticaret Hukuku ile ilgili olması yanında Hukuk Fakülteleri'nde seçimlik dersler kapsamında okutulmaları da etken olmuştur. Bu başlık altında Ticaret Hukuku dersleri ile Ticaret Hukuku Kürsülerinin verdiği seçimlik derslere ilişkin mevzuat, kitabın hacmi elverdiği ölçüde derlen¬miştir.
İkincil mevzuat diyebileceğimiz Bakanlar Kurulu Kararlan ile yeni Ticaret Kanunu'muzun öngördüğü ve ilgili Bakanlık ve Kurumlar tarafından çıkartılan ilgili Yönetmeliklerin ve Tebliğlerin tamamı en güncel haliyle bu baskıda yer almaktadır.
Kanunun bazı maddelerinin uygulanması sürecinde idari ve hukuki tereddütler oluşmuş, sorular ve görüş talepleri üzerine Ticaret Bakanlığı ile Ticaret Sicil Memurlukları/Ticaret Odaları görüşlerini Genelge veya Duyuru düzeyinde ya da bağlayıcı olmayan önerilerle açıklama ihtiyacı/zorunluluğu duymuşlardır. Bu baskıda da, öğrenci ve uygulayıcıların başvuru ihtiyacını karşılamak amacıyla, Bakanlık Genelge ve Görüşleri "Uygulama Örnekleri" olarak Kitapta yer almış, 53 adet Bakanlık görüşüne Kitapta yer verilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İlgili Ticari Mevzuat
.
Uygulama Örnekleri
.
Bakanlık Genelgeleri ve Görüşleri
.
Ticaret Sicili Uygulamaları
Kitapla İlgili Kategoriler