Spor Bilimlerinde İnsan Vücudu ve Çalışması  Özet Kitabı Muammer Altun  - Kitap
Spor Bilimlerinde

İnsan Vücudu ve Çalışması

Özet Kitabı

1. Baskı, 
Mart 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
260
Barkod:
9786057662989
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İnsan vücudu hem karmaşık hem de eşsiz özelliklere sahiptir. Spor bilimlerinde insan vücudu fonksiyonel anatomi, kinesiyoloji, egzersiz fizyolojisi, spor biyomekaniği, egzersiz biyokimyası ve spor sakatlıkları gibi alt bilim dallarıyla ayrıntılı olarak incelenmektedir. Bu kitapta vücudumuzdaki sistemlerin karmaşıklığına çok girmeden şaşırtıcı özelliklerimiz spora özgü ayrıntılılarıyla kısaca anlatılmaktadır.
Vücudumuzun anatomi temeliyle yapısal özellikleri, kinesiyoloji ile hareketlerin değerlendirilmesi, biyomekanikle hareketleri etkileyen durumların incelenmesi, biyokimyasal düzeydeki metabolik süreçler, fizyolojik açıdan çalışma prensipleri, oluşan yaralanmaların nedenleri ve önleme yolları bir bütün hâlinde spor ve performans bakış açısıyla anlatılmaktadır.
Spor bilim dallarının her biri kendi içerisinde birçok özelleşmiş bilgiyi, soyut kavramları ve matematiksel hesaplamaları içerir. Bununla birlikte temel fikirlerin anlaşılması, ayrıntılı hesaplamalar yapma becerisinden çok daha önemlidir. Bu kitapta okuyucuya, zorlayıcı formüllerle hesaplamalar yapmaktan ziyade formüllerin anlamları örneklerle anlatılmaktadır. Hareketleri değerlendirmek, fiziksel uygunluğu ve performansı geliştirmek ve spor yaralanmalarından korunmak için gerekli temel bilgileri bilimler arasında bağlantı kurarak özet hâlinde bir arada sunmak amaçlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler