Jürgen Habermas : Demokrasi ve Hukuk Mustafa Yaylalı  - Kitap

Jürgen Habermas : Demokrasi ve Hukuk

1. Baskı, 
Haziran 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
98
Barkod:
9786050508871
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Jürgen Habermas'ın "hukuk ve demokrasi" hakkındaki görüşlerini Türkiye odaklı yaptığım çalışmalar doğrultusunda şekillendirdim. Özellikle Avrupa Birliği adaylığı çerçevesinde ele aldığım Habermas'ın fikirlerini, farklı aşamalarla inceledim. Çok kapsamlı olan bu çalışmanın en zor tarafı, bir hayli karmaşık olan bir kuramı anlaşılır bir şekilde ifade edebilmekti. Habermas'ın kuramının ağırlıklı olarak felsefi yönü olmasına rağmen, sosyolojik ve psikolojik yönleri de bulunmaktadır.
Her felsefe kuramında olduğu gibi Jürgen Habermas'ın kuramında da ortaya çıkan soyut kavramlar, uygulama aşamasında canlanmaktadır. Ancak bu kitapta, ağırlıklı olarak Habermas'ın soyut kuramını açıklamanın daha uygun olacağına karar verdim.
Bu kitapla ulaşmak istediğim amaç Jürgen Habermas'ın kuramını sadece aktarmak değil, eleştirisel boyutta içselleştirilmesini sağlamaktır. Bir başka deyişle Habermas'ın kuramının Türk toplumunda uygulanabilirliğini sınamak ve bir bilinç oluşturmayı hedefledim. Her felsefi kuramın pratikte uygulanması mümkün olmayabilir ancak burada önemli olan konu bu kavramları anlamak, içselleştirmek ve sonunda da ortaya topluma uygun bir sonuç çıkartmaktır. Umuyorum ki bu kitapla bu hedefime bir adım daha ulaşmış bulunmaktayım.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İletişimsel Akıl ve İletişimsel Eylem
.
Meşruiyet Krizi ve Hukuk
.
Jürgen Habermas'ın Hak ve Hukuk Kuramı
.
Demokratik Hukuk Ve Demokratik Sistem