A Guide to The Works of Sinan Reha Günay  - Kitap

A Guide to The Works of Sinan

22. Baskı, 
Eylül 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
11x21
Sayfa:
248
Barkod:
9789758599776
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sinan, Osmanlı tarihinin en uygun zaman diliminde, imparatorluk gücünün ve sanatının en üst düzeyde olduğu dönemde, bütün bu birikimi mimarlık alanında tek isim olarak temsil edebilmiş bir mimardır. Sinan, tasarladığı yapıların büyük çoğunluğunu ve en seçkinlerini İstanbul'da gerçekleştirmiştir. Bu eserleri bir mimarlık yarışmasına katılırcasına, yeniliklerle dolu olarak geliştirmiş ve topografyanın en uygun yerlerine yerleştirerek kent silüetine büyük katkıda bulunmuştur. Böylece İstanbul, en özgün yapı örnekleriyle adeta bir açık hava müzesine dönüşmüştür.
Bu kitap İstanbul'daki Sinan yapılarının büyük bir çoğunluğunu, başlıca özellikleriyle tanıtmaya çalışan bir özettir. Yapılar tanıtılırken kişisel yorumlardan kaçınılmaya çalışılmış, sadece gözlemlere ve bazı karşılaştırmalara yer verilmiştir. Fotoğrafların seçiminde de aynı ilkelere uyularak, özgün durumunu yitirmiş, kötü ve yanlış kullanılan yapıların fotoğrafları gerçek durumu yansıtmayacağından kitaba alınmamıştır.
Sinan was the architect who shaped classical Ottoman architecture in the 16th century. Istanbul is home to most of the finest buildings designed by Sinan, whose contribution to Ottoman's cultural and architectural history is unsurpassed.This book has been designed in the form of a guidebook to Sinan's buildings in Istanbul, taking a route that begins at the heart of the old walled city. The city is devided into six separate sections, with maps at the beginning of each, so it simple to locate the buildings and see their relative positions to one another. In the course of an enjoyable tour through the most fascinating areas of the city you will see how Sinan's creative genius set its mark on the development of Ottoman architecture and influenced his successors.English and Turkish editionsAppr. 500 colour photographs, drawings and maps