Dijital Ekonominin Doğrudan Vergilendirilmesinde Bağlantı Sorunu ve OECD Çalışmaları Bağlamında Çözüm Önerileri Sıla Adak  - Kitap

Dijital Ekonominin Doğrudan Vergilendirilmesinde Bağlantı Sorunu ve OECD Çalışmaları Bağlamında Çözüm Önerileri

1. Baskı, 
Aralık 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
0
Barkod:
9786254323430
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
155,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, nedeni tam olarak anlaşılamayan yahut anlaşılmak istenmeyen dijital ekonominin vergilendirilmesi sorununu her açıdan ele almayı amaçlamaktadır.
Çalışma kapsamında cevaplanmaya çalışılan sorular, dijital ekonominin vergilendirilmesi sorunun esasının ne olduğu, nasıl bir çözüme ihtiyaç duyulduğu, bu çözüme günümüzdeki önerilerle ulaşılabilip ulaşılamayacağı, çözümün teknik açılardan yeterli olup olmadığıdır. Bir yüksek lisans tez çalışmasının genişletilmiş hali olan bu kitapta birçok akademik görüş ve önerilere yer verilmiş, hem ulusal hem uluslararası çalışmalar tüketilmeye çalışılmış ve dijital ekonominin vergilendirilmesi sorunsalına özgün bir bakış açısıyla yaklaşılmaya gayret gösterilmiştir.
Çalışmanın, dijital ekonominin vergilendirilmesi sorununa teorik bir bakıştan yaklaşmak isteyen, hem uluslararası vergi hukuku hem uluslararası vergi politikası açısından konuyu ele almak isteyen okuyuculara faydalı olacağı düşünülmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dijital Ekonomide Bağlantı Sorunu
.
BEPS Projesi Eylem Planı 1 (BEPS 1.0) Çalışmaları Kapsamında Çözüm Önerileri
.
Sütun 1 Çalışmaları (BEPS 2.0) Kapsamında Çözüm Önerisi: A Tutarı
.
Karşılaştırmalı Bir Çözüm Önerisi: BM Model Vergi Anlaşması Madde 12B