Kamu Maliyesi Bütçe – Borçlanma Maliye Politikası Soru Bankası Cengizhan Doğruyol  - Kitap

Kamu Maliyesi Bütçe – Borçlanma Maliye Politikası Soru Bankası

11. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
707
Barkod:
9786059293433
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
11. baskıda; kamu giderleri (46), kamu gelirler (5) ve borçlanma (25) bölümlerine toplam 76 adet özgün soru eklenmiştir.
Bu sorularda;
5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununa göre; kamu gideri, harcama birimi, mali yük getiren kanun taşanları, harcama yetkilisi, harcama yetkisi, harcama talimatı,
Analitik Bütçe Sınıflandırması (kurumsal sınıflandırma, fonksiyonel sınıflandırma, I. düzey fonksiyonel kodlar, finansman tipi sınıflandırma, ekonomik sınıflandırma, harcama, cari transferler, sermaye giderleri, sermaye transferi, I. düzey gider grupları, gelirler, I.düzey gelir kodları, teşebbüs ve mülkiyet gelirleri, sosyal güvenlik gelirleri, finansmanın ekonomik sınıflandırması, iç ve dış borçlanma kategorisi, "likidite amaçlı tutulan nakit, mevduat ve menkul kıymetlerdeki değişiklikler" kategorisi)
Borçlanmaya ilişkin ulusal ve uluslar arası kavram ve kurumlar [Hazine Müsteşarlığı, Kamu Finansmanı Genel Müdürlüğü, Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü, bireysel katılım sermayesi, Bret-ton Woods sistemi, GATT, Dünya Ticaret Örgütü (WTO), Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupa Yatırım Bankası, Asya Kalkınma Bankası] konuları işlenmiştir.
Bu sorularla birlikte özgün soruların sayısı 647'ye yükselmiştir. Özgün ve çıkmış toplam 1458 sorunun konulara göre dağılımı aşağıdaki tablodan izlenebilir.
Ayrıca, mevzuattaki değişiklikler taranarak kitabın güncelliği devam ettirilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Maliye Teorisi
.
Kamu Gelirleri
.
Kamu Giderleri
.
Bütçe
.
Borçlanma
.
Maliye Politikası
Kitapla İlgili Kategoriler