Okul Öncesi Eğitiminde Çağdaş Yaklaşımlar Reggio Emilia Yaklaşımı ve Proje Yaklaşımı Doç. Dr. Hatice Zeynep İnan  - Kitap
Okul Öncesi Eğitiminde Çağdaş Yaklaşımlar

Reggio Emilia Yaklaşımı ve Proje Yaklaşımı

1. Baskı, 
Ocak 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
112
Barkod:
9786054434954
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
167,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Erken Çocukluk Eğitimi'nin önemi, Türkiye'deki durum, hizmetlerde kalitenin önemi ve daha birçok nedenlerden dolayı "Okul Öncesi Eğitimde Çağdaş Yaklaşımlar: Reggio Emilia Yaklaşımı ve Proje Yaklaşımı" başlıklı kitapta tartışılanlar bu alan için çok önemlidir.
Kitap, çağdaş yaşamın gereklerinin büyük bir kısmı için önemli olan yetenek ve becerilerin temelinin erken yaşlarda atılmasında etkili bir yaklaşım olan Reggio Emilia Yaklaşımı ve Proje Yaklaşımını içermekte ve tüm öğelerini tartışmaktadır. Çocuğu her alanda aktif olarak gören, bilginin çevre ile etkileşim içinde yapılanmasını benimseyen, ilişkilere, kültüre ve çevreye önem veren bir yaklaşım olan Reggio Emilia ve Proje Yaklaşımı doğru uygulandığında kaliteye önemli bir katkı yapacaktır.
Bu kitabın Türkiye'nin kurumsal erken çocukluk eğitimi sistemi için önemli bir kaynak kitap olacağı düşünülüyor. Çağa uyumlu, çağın beklentilerine cevap verebilen çocuklar yetiştirmede de bu yaklaşımın önemli bir katkısı olacaktır.