Satrançta Temel Taktikler John Nunn  - Kitap

Satrançta Temel Taktikler

2. Baskı, 
Haziran 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
158
Barkod:
9786059013062
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Satrançta 'taktik' terimi, rakibe zorunlu tepkiler verdiren kısa bir hamle dizisi ile konumda somut kazanımlar elde etmek anlamını taşır. Bu bağlamda taktikler, sonuçlarını uzun vadede veren stratejik öğelerden ayrılır.
Ancak yine de her usta satranç oyuncusu bilir ki, satrançta ilerlemenin en temel şartı, satranç taktiklerini kavramaktan geçer. Elinizdeki kitapta, satranç mücadelesinde var olan çatal, açmaz, saptırma ve şiş gibi temel taktikler okuyuculara sözlü anlatımlar ve örnekler eşliğinde sunulmuştur. Daha sonra ise, kolaydan zora sıralanmış olan alıştırmalarla taktiksel becerinin kavranmasının sağlanması amaçlanmıştır.
Yazar John Nunn, satranç dünyasının en saygın isimlerinden birisidir. Yaklaşık 20 yıl boyunca en önde gelen büyükustalar arasında yer almıştır. Bu süreçte düzenlenmiş olan Satranç Olimpiyatları'nda 4 altın madalya kazanırken, 1989 Dünya Kupası'nı 6. sırada tamamlamıştır. Yazmış olduğu kitaplar, çeşitli ülkelerde birçok defa 'yılın kitabı' ödüllerini kazanmış olup, kendisi halen Gambit Publications'm yöneticiliğini yapmaktadır. GM Nunn, 2004,2007 ve 2010 yıllarında, Dünya Satranç Problemi Çözme Şampiyonluğu'nu kazanmıştır.
Analiz Yayıncılık'in ilk kitaplarından olan Satrançta Temel Taktikler, dilimize tecrübeli satranç hakemi Fahri Karabay'ın çevirisi ile kazandırılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Önceden Bilinmesi Gerekenler ve Semboller
.
Kitabın Düzeni
.
Hatları Açmak ve Kapatmak Hakkında Açıklayıcı Bilgi
.
Arka Sıra Matı
.
Piyon Terfisi
.
Ara Hamleler
.
Savunma Taktikleri
.
Kombinezonlar
.
Çeşitli Alıştırmalar
.
Çözümler
.
Oyuncular Dizini