Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt:2 – Sayı:2 Aralık 2014 Yrd. Doç. Dr. Nezahat Doğan Demiray

Ufuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt:2 – Sayı:2 Aralık 2014

1. Baskı, 
Aralık 2014
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
119
Barkod:
2147886414120
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
26,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Değerli Okurumuz,
Dergimiz dördüncü sayısı ile huzurlarınızda bulunmaktadır. Her zamanki gibi dergimizdeki makalelere hakemlik yaparak akademide hakemli bir dergi olarak yer edinmemizi mümkün kılan değerli akademisyenlere derin şükranlarımızı sunuyoruz.
Bu sayımızdaki yazıların tamamı Fakültemiz üyesi akademisyenlere ait olup, ağırlıklı olarak genç arkadaşlarımızın çalışmalarından oluşuyor.
Dergimize iki makale ile katkıda bulunan Doç. Dr. İsmet Sayhan Hocamız, ilk olarak "Anonim Ortaklıklarda Genel Kurul Toplantılarında Toplantı Çoğunluğunun Korunması İlkesi ve Çoğunluğun Tespiti" adlı makalesinde güncel bir hukuki sorunu ele alıyor.
Genç Araştırma Görevlimiz Aybüke Demir "Ticaret Şirketlerinin Birleşmesinde Alacakların Teminat Altına Alınması" adlı makalesi ile katkıda bulunuyor.
Fakültemize yeni katılan arkadaşımız Araştırma Görevlisi Zeynep Naz Güneş uygulamada çok karşılaşılan ama kanuni düzenleme konusu olmadığı için sorunlu bir alan olan "Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmeleri"ni irdeleyen çalışması ile Dergimizde yerini alıyor.
Genel Kamu Hukuku kürsüsünden Araştırma Görevlisi arkadaşımız Seçil Kavuş siyaset felsefesinin önemli bir sorunu olan hukuk ve şiddet ilişkisini Agamben ve Derrida üzerinden değerlendiriyor.
Dördüncü olarak yine Fakültemizden Araştırma Görevlisi Fulya Korkmaz makalesinde Anayasa Hukuku'nun değerli isimlerinden Prof. Dr. Mümtaz Soysal'ın ülkemizde anayasacılık düşüncesinin gelişmesine katkılarını değerlendiriyor.
Roma Hukuku alanında çalışan ve aramıza yeni katılan Araştırma Görevlisi Gökçe Serim makalesinde yapı malikinin sorumluluğunun Roma Hukukundaki tarihsel kökenini araştırarak Türk hukukundaki yerini açıklıyor.
İlk makale ile açılışı yapan Doç. Dr. İsmet Sayhan Hocamız son makalesinde Araştırma Görevlisi Naz Güneş'in de ele aldığı konuyu başka bir yönden irdeliyor ve makalesinde "Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesinin Adi Ortaklık Sözleşmesi" olduğu tezini temellendiriyor.
Ürün Konu Başlıkları
.
Anonim Ortaklıklarda Genel Kurul Toplantılarında Toplantı Çoğunluğunun Korunması İlkesi ve Çoğunluğun Tespiti, İsmet SAYHAN
.
Ticaret Şirketlerinin Birleşmesinde Alacakların Teminat Altına Alınması, Aybüke DEMİR
.
Türkiye'deki Anayasacılık Gelişmeleri Üzerine Bir Deneme: Mümtaz Soysal'ın Perspektifinden Anayasacılık, Fulya KORKMAZ
.
Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi, Zeynep Naz GÜNEŞ
.
Roma Hukukunda Oturanın (Habitator) Sorumluluğu ve Türk Hukukuyla Karşılaştırılması, Gökçe SERİM
.
Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi ve Hâsılat Paylaşımı Sözleşmelerinin Adi Şirket Niteliği, İsmet SAYHAN