Uygulamalı İstatistik – 2 Kısa Teorik Bilgiler ve Çözülmüş Problemler Prof. Dr. Alaaddin Başar, Prof. Dr. Erkan Oktay  - Kitap

Uygulamalı İstatistik – 2

Kısa Teorik Bilgiler ve Çözülmüş Problemler

8. Baskı, 
Ocak 2018
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
297
Barkod:
9786058614918
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
135,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, daha önceki ders notlarına yapılan ilaveler sonucu ortaya çıkmış. Teorik bilgileri takviye etmek yanında, incelenen tüm istatistik prosedürleri çok sayıda çözülmüş problemle pekiştirmiş.
Her bölüm başlıca iki kısımdan oluşmuş. Birinci kısımda üzerinde durulan prosedürler kısaca tanıtılmış ve bu prosedürlerin anlaşılmasını kolaylaştıracak birer örnek verilmiş. İkinci kısım, konunun çok yönlü olarak kavranılmasını sağlayacak çok sayıda çözülmüş problemden oluşmaktadır.
Verilen örnekler ve çözülmüş problemler genellikle iktisadi ve idari bilimler sahasından seçilmiştir. Bununla birlikte, eserde diğer birçok anabilim dalı ile ilgili problemler de yer almaktadır.
Eser, MSWORD XP programı kullanılarak yazılmış. Grafikler, SPSS 11.5 ve STATISTICA 6.0 paket programları yardımıyla çizilmiş. Problemlerin birçoğu söz konusu paket programlar kullanılarak tekrar çözülmüş ve sonuçların doğruluğu kontrol edilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ki–Kare Testleri
.
Varyans Analizi
.
Regresyon Teorisi
.
Korelasyon Teorisi
.
Zaman Serileri
.
İndeksler
.
Parametrik Olmayan Teknikler
.
Kabulde Kalite Kontrolü
Kitapla İlgili Kategoriler