Mali Hukuk Terimler Sözlüğü Prof. Dr. Mustafa Çolak  - Kitap

Mali Hukuk Terimler Sözlüğü

2. Baskı, 
Ağustos 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
704
Barkod:
9786258209068
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sosyal ve ekonomik yaşantımızın bir parçası mali hukuk alanındaki terminoloji, her gecen gün ekonomi ve finans alanındaki aktör ve kurumların düzenlemeleri, uygulama ve politikaları ile genişlemekte ve zenginleşmektedir.
Günümüzde mali alanda, gerek hukuki mevzuat ve doktrinde, gerekse uygulamacıların kullandıkları, kavram, terim ve sözcükler, ortak bir paydada anlaşılabilir bir hukuki kapsayıcılığı ortaya koymak adına önemli birer işlev görmektedir.
Bu eser, yasal müktesebat ve mesleki/kurumsal birikimler de dikkate alınarak mali hukuk alanında kullanılan temel/ilişkili terimlerin tanımları ile gerektiğinde kısa açıklama ve analizlerini kapsamına almaktadır.
Tanımlanan terime, koyu ve düz karakterlerle, İngilizce karşılıkları ile eş anlamlı veya ilişkili terimlere ise yanında acık ve italik karakterlerle yer verilmiştir.
Ayrıca terimin ilgili olduğu alan veya yasal ve idari düzenleme kaynakları da belirtilerek daha kolay bir erişim imkanı hedeflenmiştir.
İkinci basımı yapılan eserde, güncellemeler ve eklenen terimler yanında bazı terimlerin de daha iyi anlaşılabilmesi için revizyon yoluna gidilmiştir. Bu vesileyle, 1400 u aşkın terimle, yeni iyileştirme ve geliştirmelerle mali hukuk alanında müktesebatın daha ileri bir aşamada oluşmasına katkı sunulmaya devam edilecektir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Vergi
.
İhale
.
Kamu Mali Yönetimi
.
Kamu Finansmanı
.
Bütçe
.
Devlet Malları
.
Borçlanma
Kitapla İlgili Kategoriler