Fasikül Aylık Hukuk Dergisi Sayı:53 Nisan 2014  Prof. Dr. Bahri Öztürk

Fasikül Aylık Hukuk Dergisi Sayı:53 Nisan 2014

1. Baskı, 
Nisan 2014
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x27
Sayfa:
54
Barkod:
1309432714042
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
10,00
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Fasikül’ün Sağlık Hukuku Özel Nisan sayısında da değerli yazarların hakemli makalelerine ve değerli bir avukat arkadaşımızın hukuki görüşüne yer verilmiştir. Bu çalışmalardan ilki Prof. Dr. Nadir ARICAN, Doç. Dr. İsmail Özgür CAN ve Doç. Dr. Çağlar ÖZDEMİR’in birlikte hazırladığı “AYDINLATILMIŞ ONAM - MEDİKOLEGAL YAKLAŞIM” (Informed Consent – Medicolegal Approach) isimli çalışmadır. İkinci çalışma Doç. Dr. Çağatay ÜSTÜN ve Yrd. Doç. Dr. Özge SIRMA’nın birlikte kaleme aldığı “Etik ve Hukuki Açıdan Hasta Hakları” (Ethical And Legal Aspects of Patient Rights)’dır. Diğer bir çalışma ise Doç. Dr. Çağatay ÜSTÜN ve Yrd. Doç. Dr. Gülsün Ayhan AYGÖRMEZ UĞURLUBAY’a ait olan “Sağlık Hukukunda Bireyin Kendi Geleceğini Belirleme Hakkı ve Bu Hakkın Etik Açısından Değerlendirmesi” (Das Individuelle Selbstbestimmungsrecht Im Medizinrecht Und Diesbezügliche Ethische Anmerkungen) isimli çalışmadır.
Sayımızda yer alan son hakemli makale Kamu Hukuku Doktora öğrencisi olan Can ÇELİK’e ait “İNSAN HAKLARI BOYUTUYLA ZORLA BESLEME” (Human Rights Dimension Of Force-Feeding) isimli çalışmadır. Sağlık Hukuku Özel sayımızda yer alan son çalışma ise Elva Sevi FIRAT’a ait olan “İlaç Tanıtımının Cezai Boyutu” konulu hukuki görüştür. Tüm okurlarımıza faydalı olması dileğiyle, bir sonraki sayıda görüşmek üzere…(Önsöz’den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Aydınlatılmış Onam – Medikolegal Yaklaşım, Prof. Dr. Nadir ARICAN – Doç. Dr. İsmail Özgür CAN – Doç. Dr. Çağlar ÖZDEMİR
.
Etik ve Hukuki Açıdan Hasta Hakları, Doç. Dr. Çağatay ÜSTÜN – Yrd. Doç. Dr. Özge SIRMA
.
Sağlık Hukukunda Bireyin Kendi Geleceğini Belirleme Hakkı ve Bu Hakkın Etik Açısından Değerlendirmesi, Doç. Dr. Çağatay ÜSTÜN – Yrd. Doç. Dr. Gülsün Ayhan AYGÖRMEZ UĞURLUBAY
.
İnsan Hakları Boyutuyla Zorla Besleme, Can ÇELİK
.
İlaç Tanıtımının Cezai Boyutu, Elvan Sevi FIRAT