Flavonoidler Guliyev Vahid Bilaloğlu, Mansur Harmandar  - Kitap
1. Baskı, 
Aralık 1999
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
381
Barkod:
9781111138752
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap, flavonoidler hakkında bugüne kadar yapılmış olan bilimsel araştırmalara dayalı olarak, elde edilen bilgileri bir araya getirmek ve bu alanda yeni araştırma yapanlara sunmak amacını da taşımaktadır. Diğer yandan bu kitabın bitki kimyası, organik kimya, biyokimya, farmakognozi, farmasotik botanik ve farmakoloji bilim dalları başta olmak üzere fen ve sağlık bilimlerinde lisans ve lisans üstü öğrenim gören öğrencilere ve bu alanlara ilgi duyanlara yararlı olacağı inancındayız.
Kitabın hazırlanmasında bize gösterdiği yakın ilgi. literatür yardımı ve kıymetli önerilerinden dolayı değerli bilim adamı, İstanbul Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğretim üyesi. Prof. Dr. Ayhan Ulubelen'e teşekkürlerimizi sunarız.
Hiç şüphesiz ki. bir çok araştırmanın hızla yapıldığı ve her gün yeni buluşların yayımlandığı bir sahada yazılan bu kitabın bazı eksiklikleri olacağı bir gerçektir. Bu yüzden, değerli okuyucularımızdan alacağımız uyarı ve önerilerin memnuniyetle karşılanacağını duyurur, en iyi dileklerimizi sunarız. (Önsöz'den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Molekül Yapıları
.
Kimyasal Özellikleri
.
Belirleme Teknikleri
.
Biyolojik Aktiviteleri
Kitapla İlgili Kategoriler