Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçları (TCK m.188) Ertekin Aksüt  - Kitap

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçları

(TCK m.188)

1. Baskı, 
Nisan 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
232
Barkod:
9786257088145
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
243,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçları, uygulamada en sık işlenen, tartışılan ve üzerinde değişiklik yapılması gerektiği belirtilen suçlardandır.
TCK m.188'de düzenlenen uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu düzenlemesi de, 5237 sayılı Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten bu tarafa gerek ceza miktarı gerek suç olarak düzenlenen fiiller gerek suçun nitelikli hâlleri bakımından değişikliklere uğramıştır. Yine 765 sayılı Kanunun madde düzenlemesinde de birçok değişiklikler yer almaktadır.
Öte yandan, zaman içerisinde TCK m.191'de madde başlığı da değişmiş, soruşturma ve kovuşturma usullerinde değişikliklere gidilmiştir. Tartışmasız tüm bunların nedeni, uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarıyla etkin mücadele edebilmektir. Ancak cezaların artırılması vesair düzenleme değişiklikleri de, açıkçası uyuşturucu veya uyarıcı madde suçlarını önlemede yeterli olmamaktadır.
Kanun koyucunun TCK m. 188 düzenlemesinde faillerin ticaret maksadını arayıp aramadığı hususu da bu çalışmada Yargıtay kararları, ilk derece mahkemesi kararları ve doktrin görüşleri ışığında tartışılmış ve önerilere yer verilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçları ile İlgili Genel Bilgiler, Korunan Hukuki Değer ve Suçların Konusu
.
Uyuşturucu veya Uyarıcı Maddeyi İmal, İthal ve İhraç Suçları
.
Uyuşturucu veya Uyarıcı Maddenin Ülke İçinde Ticareti Suçu
Kitapla İlgili Kategoriler