Oynuyorum,Eğleniyorum, Doğru Söylüyorum Mehbube Tuncer, Yrd. Doç. Dr. Esra Özcebe  - Kitap

Oynuyorum,Eğleniyorum, Doğru Söylüyorum

2. Baskı, 
Nisan 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x30
Sayfa:
376
Barkod:
9786055437671
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Temin edilememektedir.
Kitabın Açıklaması
KSB olan çocuklarda erken tanılama ve erken müdahale çok önemlidir. Dil ve konuşma bozuklukları alanında çalışan uzmanlar: değerlendirme, probleme yönelik terapi planlamasında ve uygulamasında rol alırlar. KSB terapisinde bilimsel olarak kanıtlanmış, birçok yaklaşım vardır. KSB olan çocukların terapisi her çocuğun problemine ve ihtiyacına göre özel olarak hazırlanmalıdır. Dil ve konuşma terapisi uygulamalarında çeşitli terapi materyallerine ihtiyaç duyulmaktadır. Kitap: dil-konuşma terapistleri, odyoloji ve konuşma bozuklukları uzmanları ve eğitim odyologları için, terapi programına destek amaçlı eğitsel materyal olarak hazırlanmıştır.
Kitap da sunulan aktiviteler, konuşma sesi bozukluğu olan çocukların terapisinde kullanılacak çalışmaların bir kısmını içermektedir. Hedef ses ile ilgili yapılan çalışmalar: hece başı sözcük başı, hece başı sözcük içi, hece sonu sözcük içi, hece sonu sözcük sonu esas alınarak düzenlenmiştir. Kitaptaki eğitsel materyallerde her hedef ses, önce kelime sonra cümle ve en son hikayelerde verilmiştir. Çalışmalar: okul öncesi çocuklar için oyun şeklinde, okul çağı çocuklar için ise hem oyun, hem de yazılı materyal formunda hazırlanmıştır.
Kitap hazırlanırken dil-konuşma terapisinin: sadece çocuk - uzman ve aynadan oluşan bir süreç olmadığı inancından yola çıkılmıştır. Çocuklar her zaman ve her koşul altında en iyi, en etkili eğlenerek öğrenirler prensibiyle hazırlanan bu kaynak ile çocukların, dil/konuşma terapisi seanslarını büyüdükleri zaman tatlı bir anı olarak hatırlamaları hedeflenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Konuşma Sesi Bozuklukları
.
Terapi Seti Kullanımı ve Öneriler
.
Harf Çalışmaları
.
Oyun Kartları