Pandemide Hekim Hakları Umur Karakuş  - Kitap

Pandemide Hekim Hakları

1. Baskı, 
Mart 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
148
Barkod:
9786053159803
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
260,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, hekim haklarının tespiti, açıklanması ve hekimler için en büyük tehlikelerin yaşandığı pandemi koşulları dâhilinde incelenmesi amaçlarıyla yapılmıştır.
Hekimler tarih boyunca çeşitli haklara sahip olmuşlarsa da yakın tarihte bu haklar hasta haklarının gerisinde kalmıştır. İnsanlığın yakın geçmişte yaşadığı pandemiler ve günümüzdeki COVID-19 pandemisi hekimlerin insanlık için ne kadar mühim bir rol ve zorlu bir görev üstlendiğini göstermiştir. Pandemiler hekimlerin işlevsel haklar ile korunması gerektiğini kanıtlamıştır. Çalışmamız kapsamında işte bu hakların tespit edilmesi ve açıklanması hedeflenmektedir.
Bu hedef doğrultusunda çalışmamızın ilk bölümünde pandeminin ne olduğu ile geçmişteki pandemiler ve mevcut pandemi incelenmiştir. İkinci bölümde ise hekim haklarının gelişimi, insan hakları ve tıbbı deontoloji içindeki konumu, hekim haklarının neler olduğu ve pandemi koşullarındaki durumları açıklanmıştır. Çalışmamız kapsamında ulusal ve uluslararası kaynaklar ve mevzuat incelenmiş olup mahkeme içtihatlarıyla birlikte hekim hakları derlenmiş ve korunması ile geliştirilmesi için öneriler verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Pandemi
.
İnsan Hakları İçinde Hekim Hakları
.
Pandemide Hekim Hakları
Kitapla İlgili Kategoriler