Hukuk ve Disiplin Modern Toplumda Hukuka Uymanın Dayanakları Engin Topuzkanamış  - Kitap

Hukuk ve Disiplin

Modern Toplumda Hukuka Uymanın Dayanakları

2. Baskı, 
Aralık 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
338
Barkod:
9786051521985
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
"Hukuk ve Disiplin", adının vaat ettiğinden daha fazlasını içeriyor aslında. Hukuka uyma probleminin izini sürerken, modern ve geleneksel toplumlardaki hukukun büyük resmini çizmeye çalışıyor. Metin, hukuku bütün yönleriyle betimleme çabası ile yüklü. Hukuk ve devlet felsefesi, sosyoloji, tarih ve sosyal psikoloji gibi farklı disiplinlere müracaat ederek, modern toplumda hukuk ve birey arasındaki ilişkinin nasıl kurulduğunu göstermeye çalışıyor.
Tarihsel olarak temel hareket noktası olan Ortaçağ toplumları ve Aquino'lu Thomas'nın tabiî hukuk yaklaşımından başlayarak, hem belli başlı "büyük" siyasî ve hukukî kuramları ele alıyor hem de daha mühim olarak, modern toplumu ve hukuk düzenini mümkün kılan gündelik hayat pratiklerindeki değişmeyi izliyor.
Ordu düzeni, işyeri ve fabrikaların kuruluşu, görgü kuralları ve gündelik alışkanlıklardaki değişim, ahlâkla arasına mesafe koyan bir hukuk düzeninde ahlâk arayışı gibi pek çok konuyu elden geçiriyor. Modern bireyin özgürlük ve disiplin arasında şekillenmesini adım adım izliyor.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Geleneksel Toplumdan Modern Topluma: Hukuk, Birey, İktidar
.
Modern Toplumda Disiplinin Kökleri ve Yayılışı
.
Hükmetmek ve Yönetmek: Beden ve Nüfus Üstünde İktidar