Patent Vekilliği Uygulamaları Temel İlkeleri Barış Atalay  - Kitap

Patent Vekilliği Uygulamaları Temel İlkeleri

1. Baskı, 
Ekim 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
136
Barkod:
9786054847075
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
345,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitabın ortaya çıkışı sırasında müşterilerim için referans kaynak olması amacıyla hazırladığım www.inventriai.com sitesi temel teşkil etti. Buluş sahipleriyle yaptığımız toplantılarda aynı konuların tekrar tekrar ön plana gelmesi ve anlatılmasına olan ihtiyaç beni süreci hızlandırmak adına bu siteyi hazırlamaya itmişti.
Bu çalışma ülkemizde patent vekilliği mesleğine yeni adım atan veya temel konularda örnekler üzerinden tartışılmış bir kaynaktan faydalanmak ihtiyacında olan meslektaşlar için hazırlandı. Ancak buluş sahiplerimiz açısından başvurularını kendi başlarına hazırlamak ve hukuki süreci takip etmek niyetinde olanların sayısının azımsanmayacak sayıda olmasından ötürü bu çalışmanın hemen başlangıcında patent vekili tutma ihtiyacının değerlendirilmesi gerekli oldu.
Başka bir ifadeyle bu kitaptan kimler istifade edebilir derseniz, bir ucunda hiçbir hukuk donanımı olmayan tamamen teknik donanımlı bir buluş sahibi ve diğer ucunda tecrübeli bir patent vekili olan bir yelpazede aradaki kısma düşen kimseler bu kitabı faydalı bulacaklar diye düşünüyorum. Bu kitap tecrübeli bir patent vekili için zaman zaman yararlanabileceği bir referans kaynak olabilir. Çok ilgili bir buluş sahibi de aynı biçimde başvurusu ile ilgili bölümlerde bu kitabı yararlı bulabilir. Yelpazede sadece teknik donanıma sahip kimseler için önerim kitabın sonlarına doğru sayfaları hızla çevirmeleri ve önce "Buluş Sahipleri için Pratik Konular" bölümü altındaki başlıkları okumaları. (Tanıtım Bültenin'den)