Doktorların Tıbbi Müdahaleden Veya Müdahalesizlikten Doğan Cezai Sorumluluğu 12.5.2022 Tarihli 7406 Sayılı Kanun'un Tıp Hukukundaki Yansımaları Cengiz Apaydın  - Kitap

Doktorların Tıbbi Müdahaleden Veya Müdahalesizlikten Doğan Cezai Sorumluluğu

12.5.2022 Tarihli 7406 Sayılı Kanun'un Tıp Hukukundaki Yansımaları

1. Baskı, 
Temmuz 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
413
Barkod:
9786058065727
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
270,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Doktor teşhis, tedavi ve tedavi sonrası izleme aşamalarında, yaptığı ya da yapması geren davranışların tıp bilimi açısından özenli olmamasından doğan zararlardan dolayı kusuru düzeyinde sorumludur. Diğer bir ifadeyle, doktor objektif özen yükümlülüğüne uygun davranmak zorundadır. Doktor, yaralının/hastanın öncelikle zarar görmemesi amacıyla tıp biliminin standartlarına uygun bir şekilde ve ivedilikle hastanın/yaralının tıbbi olarak tedaviyi gerektiren sorununu belirleyip somut olayın özelliklerine göre derinliğine bir araştırma ve inceleme yaparak en uygun ve en az riskli tedaviyi uygulamalıdır. Kural olarak izin verilen risk kapsamında oluşan komplikasyonlar sebebiyle doktora kusur yükletilemez. Doktorluk hem bir meslek hem de bir yaşam biçimi olup özveri gerektirir. Doktorun hastayı/ yaralıyı bir bütün olarak değerlendirerek tıp biliminin standartları ışığında yasal düzenlemelere uygun bir şekilde tedavi ederken meydana gelen açık ve fahiş hatalardan cezai sorumluluğu bulunmaktadır. Öte yandan izin verilen risk kapsamında uygulanan, tıp tekniğine uygun davranışlar sonucu gelişen komplikasyonlardan dolayı doktorun kusurunun yokluğu nedeniyle herhangi bir cezai sorumluluğu bulunmamaktadır.
Tıp uygulamasına ve tıp ceza hukukuna ilişkin soruşturma ve yargılamada daha az hata yapılmasına katkı sağlamasını umduğumuz bu kitap bir önleyici hukuk çalışması olup sade ve anlaşılır bir dil kullanılmak suretiyle tıp ceza hukuku bilinci oluşturabilmesi amacı taşımaktadır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Ceza Hukukunun Esasları
.
Ceza Muhakemesi Hukukunun Esasları
.
Ceza Muhakemesi Hukukunun Temel Kavramları ve İlkeleri
.
Doktorların Tıbbi Müdahaleden veya Müdahalesizlikten Doğan Cezai Sorumluluğu
.
Doktorların Görevleri Sırasında veya Görev Kapsamında İşleyebileceği Suçlar
.
Yargıtay Kararları Işığında Tıp Hukukuna Egemen İlkeler
.
12.5.2022 Tarihli 7406 Sayılı Kanun'un Tıp Hukukundaki Yansımaları